Glavni ravnatelj policije Milina: Uskokovom akcijom obuhvaćeno šest osoba, policija u borbi protiv korupcije ulaže velike napore

Glavni ravnatelj policije Milina: Uskokovom akcijom obuhvaćeno šest osoba, policija u borbi protiv korupcije ulaže velike napore

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u petak da je sklopu velike Uskokove akcije na međimurskom području obuhvaćeno šest osoba zbog koruptivnih kaznenih djela.

“Obuhvaćeno je šest osoba”, kratko je rekao Milina novinarima gdje je u ministarstvu hrvatskih branitelja nazočio konferenciji za medije povodom obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar.

Glavni ravnatelj policije je pojasnio da se radi se o koruptivnim kaznenim djelima u nadležnosti Uskoka.

“Policija u koordinaciji s Uskokom sada provodi potrebne dokazne radnje”, dodao je Milina.

Istaknuo je da policija u borbi protiv korupcije ulaže velike napore te su u prvih osam mjeseci ove godine ukupno prijavili 682 koruptivna kaznena djela, što je više od 80 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Prema neslužbenim podacima, zbog primanja mita u akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba, među kojima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, nekadašnji gradonačelnik Čakovca, uhićen je i međimurski župan Matija Posavec.

Osumnjičenima se na teret stavlja primanje i davanje mita, trgovanje utjecajem te zlouporaba položaja i ovlasti.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI