Glavni ravnatelj policije Milina: Policija će pojačati aktivnosti u čuvanju granice u Vinjanima Donjim

Glavni ravnatelj policije Milina: Policija će pojačati aktivnosti u čuvanju granice u Vinjanima Donjim

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, govoreći o problemima s migrantima na granici u Vinjanima Donjim, potvrdio je kako je bilo nekoliko događaja koji narušavaju subjektivni osjećaj sigurnosti građana (krađa automobila i sl.).

No, poručio je Milina, policija je stalno kadrovski i tehnički ulagala u čuvanje granice, što će i nastaviti, a on se osobno čuo s načelnikom PU Splitsko-dalmatinske kako bi pojačali aktivnosti na tom području, rekao je Milina novinarima tijekom obilježavanja 30. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

Podsjetio je da ovoga tjedna završava tečaj za 762 prekvalifikanta, koji će pomoći i policijskim službenicima na granici. Također, kroz nastavak modernizacije na istočnim granicama u tijeku su procesi za implementiranje 12,8 milijuna eura tehničke opreme, od čega će se dio dodatno rasporediti na to područje.

Milina je podsjetio da je u proteklom razdoblju i dio granice oko Vinjana Donjih opremljen s vrlo sofisticiranom opremom, pa hrvatska policija može odgovoriti izazovima koje predstavlja migrantski pritisak. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI