Glasovanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i inozemstvu

Glasovanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i inozemstvu

Za pripadnike Hrvatske vojske (HV) koji za europske izbore nisu u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu svog prebivališta organizirano je glasovanje u Hrvatskoj  i inozemstvu na posebnim biračkim mjestima koje je odredilo Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Pripadnicima Hrvatske vojske koji se na dan izbora za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu zateknu na službi u Hrvatskoj ili inozemstvu omogućeno je glasovanje na posebnim biračkim mjestima koje je odredilo Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, priopćio je MORH, dodavši da je organizirano ukupno osam biračkih mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tako će, za one pripadnike Hrvatske vojske koji će na dan izbora biti na službi u Hrvatskoj vojsci u Hrvatskoj biti organizirano glasovanje na tri biračka mjesta i to u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu (400 pripadnika), u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi (360 pripadnika) te na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju (500 pripadnika).

Za pripadnike Hrvatske vojske, njih 271, koji se na dan izbora za članove u Europski parlament zateknu na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu omogućeno je glasovanje na pet biračkih mjesta – dva biračka mjesta u Afganistanu (misija potpore miru Resolute Support) i to u kampu „Marmal“ u Mazar-e-Sharifu (69 pripadnika) i u kampu „HKIA“ u Kabulu (35 pripadnika), na jednom biračkom mjestu u Libanonu (operacija potpore miru Ujedinjenih naroda UNIFIL) u kampu „Shama“ UNP 2-3 (53 pripadnika) te na jednom biračkom mjestu u Republici Poljskoj (NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti eFPBG) u vojarni „Bemowo Piskie“ u BemowoPiskie (79 pripadnika).

Na Kosovu u mirovnoj operaciji KFOR, pripadnicima Hrvatske vojske, za njih 35, omogućeno je glasovanje na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Prištini, kao i za druge hrvatske državljane u toj zemlji. (Hina)

Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI