GLASOVANJE U SABORU – Martina Dalić “preživjela” glasovanje

GLASOVANJE U SABORU – Martina Dalić “preživjela” glasovanje

Oporba nije uspjela srušiti Martinu Dalić i ona ostaje ministrica u vladi Andreja Plenkovića, odlučio je tako u petak Hrvatski sabor.

Protiv oporbene inicijative za izglasavanje nepovjerenja potpredsjednici vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić bilo je 76 zastupnika dok je ‘za’ nju bio 71 zastupnik.

Hrastov Hrvoje Zekanović održao je svoje obećanje od prije dva dana kada je, zbog Istanbulske konvencije, napustio vladajuću koaliciju te nije podržao Dalić.

Iz redova vladajućih na glasovanju danas nije bilo manjinca Furia Radina.

Inače, inicijativu o smjeni Dalić potpisalo je 37 zastupnika iz šest oporbenih klubova i redova nezavisnih zastupnika. Prozivaju ju zbog ‘savjetničke afere’ oko posebnog Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koji je, poručivali su u jučerašnjoj saborskoj raspravi, njezin izbor, ali i njezina odgovornost.

Ramljak je ostavku dao nakon objave informacija da je u Agrokoru za gotovo milijun kuna mjesečno angažirao savjetnike iz svoje bivše tvrtke Texo Managementa, a cijela je priča dobila širu dimenziju objavom dokumenta iz kojeg je razvidno da je Ramljak do 30. travnja formalno bio prijavljen u Texu iako je od 10. travnja postao izvanredni povjerenik.

Vlada je sve oporbene navode iz prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Martini Dalić odbacila kao neutemeljene i neosnovane.

Autor/H/B.B./Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI