Hrvatski generalski zbor osudio odluku srbijanske vlade; Krstičević u svom radu slijedi načela NATO-saveza i EU

Hrvatski generalski zbor osudio odluku srbijanske vlade; Krstičević u svom radu slijedi načela NATO-saveza i EU

Hrvatski generalski zbor (HGZ) osudio je u četvrtak odluku srbijanske vlade da proglasi nepoželjnom osobom hrvatskog ministra Damira Krstičevića te je istaknuo da on u svojem radu kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske potpuno slijedi načela NATO-saveza i Europske unije, čija je članica Republika Hrvatska.

Hrvatski generalski zbor osuđuje odluku Vlade Republike Srbije o proglašenju Potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića personom non grata. U potpunosti podržavamo dosadašnji rad Damira Krstičevića te njegovu izjavu i reakciju na odluku Vlade Republike Srbije.

Damir Krstičević u svom radu, kao Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske u potpunosti slijedi načela NATO saveza i Europske unije, a čija je članica Republika Hrvatska, stoji u priopćenju Hrvatskog generalskog zbora (HGZ).

Podsjetimo da će Vlada Srbije u četvrtak odlučiti o recipročnim mjerama koje je najavio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku. Beogradski mediji nagađaju da bi na tom popisu mogli biti ministri u hrvatskoj Vladi Tomo Medved i Damir Krstičević.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI