Hrvatski generalski zbor podržao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović: ZA još bolju Hrvatsku!

Hrvatski generalski zbor podržao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović: ZA još bolju Hrvatsku!

U ponoć je počelo prikupljanje potpisa za ulazak u predsjedničku utrku. Hrvatski generalski zbor, udruga umirovljenih ratnih generala Hrvatske vojske, predvođena generalom zbora Pavlom Miljavcem, koji je bio i ministar obrane u sazivu jedne od HDZ-ovih vlada, poziva građane da na izborima glasaju za kandidatkinju HDZ-a. 

Prvog dana prikupljanja potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima, članovi Hrvatskoga generalskog zbora snažno su podržali aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te joj, zajedno s mnogobrojnim sugrađanima, dali svoj potpis na zagrebačkom središnjem trgu.

„Predsjednica Grabar-Kitarović kvalitetno obavlja svoj posao, želimo nastavak takve politike!“ – poručio je predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac.

Diljem hrvatske tisuće i tisuće volontera, HDZ-ovih članova i simpatizera, počeli su prikupljati potpise za predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović. Potrebno ih je 10.000 za važeću kandidaturu.

Potpisi se inače smiju prikupljati 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Rok za kandidature je do ponoći 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za provjeru potpisa i objavu liste kandidata za predsjednika RH. Kada to učini, i službeno će krenuti izborna promidžba.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI