GENERAL Sačić: Suverenisti i Most u svim jedinicama prelaze izborni prag

GENERAL Sačić: Suverenisti i Most u svim jedinicama prelaze izborni prag

Hrvatski suverenisti i Most na parlamentarne izbore izaći će u koaliciji u svim izbornim jedinicama, a saborski zastupnik Hrvatskih Suverenista Željko Sačić rekao je u četvrtak u Varaždinu, da prema rezultatima istraživanja, prelaze izborni prag u svim jedinicama.

„Mi smo sklopili koaliciju na nacionalnoj razini za sve izborne jedinice i vrlo brzo, idući tjedan, ćemo sve te liste predati Državnom izbornom povjerenstvu. Nikola Grmoja jest kandidat za premijera i naše stranke HS-a”, rekao je Sačić koji će biti nositelj liste u 3. izbornoj jedinici, dok će na drugom mjestu biti bivši saborski zastupnik Mosta, Robert Podolnjak.

Sačić kaže da su u Hrvatskom saboru klubovi tih dviju stranaka bili ‘najaktivniji, najkonstruktivniji, podnosili najveći broj zakonskih prijedloga, inicijativa, amandmana’ te da su u svim ključnim pitanjima potpuno kompatibilni.

Podsjetio je da su u vrijeme covid krize i globalne pandemije, kada se, po njihovu mišljenju kršio Ustav,  pokrenuli hrvatsku javnost na otpor zbog, tvrdi “ukidanja ljudskih prava i sloboda”.

Naglasio je da je obitelj u njihovom središtu, ali i središte našega društva.

„Mi smo dio jednog kršćanskog, katoličkog kruga, a najveće te zone, i ove Vlade i te politike globalističke, su usredotočene upravo na razgradnju hrvatske obitelji”, ustvrdio je Sačić te je napao potpredsjednika Vlade ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

„Mene hvata slabost od srdžbe kada vidim jučer ministra Božinovića koji opravdava jedno zlo, lošu politiku migrantsku, navalu na hrvatske granice ilegalnih ekonomskih migranata, ne izbjeglica. Zbog čega trpimo štetu, ne samo mi u Hrvatskoj na pograničnim dijelovima naših županija Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke, nego čak i Slovenci, čak i Talijani”, rekao je Sačić te se osvrnuo i na rat u Ukrajini.

„Ne može Hrvatska biti prva na čelu rješavanja krize, i to vojnim putem, u ratu u Ukrajini prema Rusiji”, izjavio je Sačić, dodavši: “Mi ćemo dati i dajemo svoj doprinos, ali u okviru naših mogućnosti i naše spremnosti”.

Podolnjak: 2020. sam se povukao razočaran politikom, ali … 

Mostov Podolnjak rekao je da je odlučio povući se iz politike 2020., razočaran vlašću i svime onime što se dogodilo te sve jačim demokratskim deficitima u Hrvatskoj’.

Ali, sada se vraća. „Izbori koji nam predstoje su doista prijelomni izbori. Hrvatska ne može još četiri godine provesti u ovom sustavu koji čini Hrvatsku sve manje demokratskom i koji prijeti, ne samo da smo već sada po mnogim službenim izvještajima defektna, manjkava demokracija, nego prijeti i znatno većom opasnošću, da završimo stvarno u jednom autoritarnom sustavu”, izjavio je Podolnjak.

Dodao je da se 2016. godine hrvatska vlada nije mogla formirati bez Mosta.

Podolnjak kaže kako je uvjeren da će “rezultat koalicije Mosta i Hrvatskih suverenista biti takav da se neće moći zamisliti ni jedna hrvatska vlada u kojoj te dvije stranke kao koalicija neće imati izuzetno važnu ulogu”. (Hina)

Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI