General Rojs: “Ja sam imao čast dovesti osobno predsjednika Tuđmana na tvrđavu. On je izletio kao leptirica. Nisam ga mogao pratiti, koliko je bio ushićen”

General Rojs: “Ja sam imao čast dovesti osobno predsjednika Tuđmana na tvrđavu. On je izletio kao leptirica. Nisam ga mogao pratiti, koliko je bio ushićen”

Umirovljeni general – bojnik Ljubo Ćesić Rojs povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja večeras je na Kninskoj tvrđavi u povodu prijema ratnih zapovjednika u organizaciji predsjednika Republike rekao, kad se popeo na kninsku tvrđavu kleknuo je, poljubio hrvatsku zemlju i rasplakao se.

General Rojs bio je jedan od prvih ljudi koji su kročili na Kninsku tvrđavu nakon oslobođenja Knina.

“Na kninsku tvrđavu prvo se popeo general Korade i njegovi izviđači. Popeli smo se na kinsku tvrđavu, kad sam se popeo na kninsku tvrđavu klekao sam, poljubio hrvatsku zemlju i rasplakao se. To je za mene doživljaj koji ću pamtiti dok budem živ. 5. kolovoza sam odmah stupio u Zagreb s tadašnjim ministrom obrane Gojkom Šuškom”, rekao je Rojs za N1.

Rojs kaže da nitko od generala u Kninu nije znao da će prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i ratni ministar obrane Gojko Šušak doći u Knin.

“Gotovina i ja smo dočekali ministra Šuška i predsjednika Tuđmana. Ja sam imao čast dovesti osobno predsjednika Tuđmana na tvrđavu. On je izletio kao leptirica. Nisam ga mogao pratiti, koliko je bio ushićen”, kazao je za N1 Rojs.

Podsjećamo, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović priredio je prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi na kojem je uručio odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO.

Autor/ Totalno/ Izvor/ N1/ Foto: Screenshot N1

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI