General Ljubo Ćesić Rojs: „Kome Milijanov brat Jozo nosi kuverte?“

General Ljubo Ćesić Rojs: „Kome Milijanov brat Jozo nosi kuverte?“

Ljubo Ćesić Rojs u javljanju za Radio Trogir iznio niz teških optužbi na račun Milijana Brkića:
„Kome Milijanov brat Jozo nosi kuverte?“

9.veljače 2018 – Prekjučer se za Radio Trogir general Ljubo Ćesić Rojs javio iz umirovljeničkog doma na Ksaveru gdje će se još 27 radnih dana družiti s umirovljenicima Doma, nakon što mu je zatvorska kazna preinačena u rad za opće dobro.

Ono što je, sudeći prema uvodnom dijelu intervjua trebao biti razgovor o Rojsovom radu u Domu, ubrzo se pretvorilo u njegov monolog u kojem je iznio niz optužbi na račun zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.
Sve je počelo nakon što se Rojs požalio na korumpirane sudce i najavio žalbu na svoju presudu, nakon koje je pozvao medije da ispitaju kome brat Milijana Brkića, Jozo, „nosi novce u kuverti i gdje ih predaje.“ Nastavio je kako su leglo kriminala u Hrvatskoj korumpirani sudci i državno odvjetništvo.

No, tu se Rojs nije zaustavio. „Ja sam član HDZ-a dr. Franje Tuđmana, a Briselski HDZ ja ne priznajem“. , rekao je Rojs, a zatim oštro osudio Brkićevo pozdravljanje dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku.
Na konstataciju kako je Brkić ipak desničar, Rojs je odgovorio: „Brkić je sve samo ne desničar.“ Optužio ga je zatim za nepotizam, spominjući niz prostora u centru Zagreba koje je Brkićev brat Jozo dobio od Grada.
Također, Rojs je optužio Brkića i za ucjene niza osoba iz raznih Županijskih odbora i prijetnje, kao i korištenje svoje pozicije kao bivšeg zamjenika ravnatelja SOA-e gdje je, navodno, prikupljao podatke i dokumentaciju, te služeći se ucjenama, došao do svog sadašnjeg položaja.

Rojs se osvrnuo i na navodnu ulogu koju je Brkić imao u uhićenju generala Ante Gotovine, optuživši ga da je pomagao u izručenju Gotovine, kazavši kako nisu strane službe te koje su ga locirale, nego upravo Milijan Brkić uz pomoć svog brata Joze.

„Pravda je spora, ali dostižna. Doći će vrijeme kada će se pokazati da ja govorim istinu. Takvi ljudi ne mogu biti ni članovi HDZ-a, a pogotovo u svom uredu ne mogu odrezati sliku sa Kninske tvrđave 6. kolovoza na kojoj smo svi mi uz Tuđmana i Šuška. Ostavio je sliku, u sredini je Tuđman, do njega Šušak s lijeve, Ante Gotovina s desne strane. Ispod nje sjedi, a neka kaže kako je progonio nas dok je tražio Topničke dnevnike 2008. godine? Kako ga nije sram?“ – obrušio se Ljubo Ćesić Rojs na Milijana Brkića.

Seriju optužbi na račun Milijana Brkića Rojs je završio spominjući otetog generala Antu Jelavića, kada je Brkić bio zamjenik ravnatelja policije.

„Kako to da je Ante Jelavić mogao prijeći granicu? Kako to da nisu mogli locirati mobitele koji se mogu pratiti preko satelita? Zašto tada nisu priveli zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića?“- pitao se Rojs.
Nakon serije optužbi koje je Ljubo Česić Rojs iznio u intervjuu ostaje se zapitati hoće li nadležne institucije pozvati Rojsa na daljnju elaboraciju izrečenoga.

Autor/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI

Wordpress (0)
Disqus ( )