General Kundid obećavajući je razvoj za budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske

General Kundid obećavajući je razvoj za budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske

General bojnik Tihomir Kundid imenovan je novim načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Imenovanje generala Tihomira Kundida novim načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske značajan je pomak za vojsku jer sa svojim velikim vojnim iskustvom, general Kundid je dobro opremljen za vođenje Oružanih snaga i provedbu svojih planova i prioriteta te će njegov fokus biti na modernizaciju, obuku i međunarodnu suradnju koji je pozitivan korak ka jačanju sposobnosti hrvatske vojske i osiguravanju njezine spremnosti da se suoči sa svim izazovima.

“Poznat kao zapovjednik koji voli biti na terenu”

General Kundid ima bogato vojno iskustvo jer je tijekom protekla tri desetljeća služio na raznim dužnostima u Hrvatskoj vojsci. Rođen je u Varaždinu 1969. godine, a diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Vojno iskustvo generala Kundida i njegova stručnost te iskustvo u vojnim operacijama čine ga izvrsnim izborom za ovu kritičnu poziciju.

Hrvatski premijer Plenković kazao je, da je general-bojnik Tihomir Kundid predložen za načelnika glavnog stožera HV-a te da je riječ o čovjeku kojeg svi dobro poznaju, hrvatskom branitelju koji je trenutno na dužnosti zapovjednika hrvatske kopnene vojske. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pozdravio je vladinu odluku da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

“Preuzimanje dužnosti načelnika glavnog stožera HV-a za mene je velika čast, velik izazov, ali još veća odgovornost”, rekao je Kundid.

Imenovanje je obavljeno u dogovoru s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a Vlada RH je na sjednici utvrdila prijedlog za njegovo imenovanje. Odluka je naišla na široku podršku, a general Kundid bio je jednoglasan izbor vojnog i političkog vrha. Njegovo imenovanje dolazi u ključnom trenutku za Oružane snage Republike Hrvatske, koje se suočavaju s nizom izazova na domaćem i međunarodnom planu.

Kao novi načelnik Glavnog stožera, general Kundid očekivano će iznijeti svoje planove i prioritete za Oružane snage Republike Hrvatske te naglasiti važnost jačanja vojnih sposobnosti, uključujući povećanje njihove spremnosti za potencijalne prijetnje i poboljšanje njihove opreme i tehnologije. General Kundid također istiće važnost suradnje i koordinacije s drugim državama članicama NATO-a i međunarodnim organizacijama. Njegova usmjerenost na modernizaciju i jačanje sposobnosti vojske bit će ključna za osiguranje sigurnosti Republike Hrvatske i njezinih građana.

Sve u svemu, imenovanje generala Kundida obećavajući je razvoj za budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Piše: Božidar Bebek/ Totalno HR/ Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Izvor/ MORH/ Obris.org

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI