U Rakitju svečano otvoren Spomen-dom prve gardijske brigade Tigrovi

U Rakitju svečano otvoren Spomen-dom prve gardijske brigade Tigrovi

U nedjelju je nastavljeno obilježavanje 28.obljetnice Prve gardijske brigade Tigrovi i tom prilikom su položili vijence i otvorili Spomen dom koji se nalazi točno na mjestu gdje su Tigrovi osnovani 5.studenog 1990.godine.


Spomen dom je zamišljen kao mjesto na kojem će se okupljati Tigrovi i članovi njihovih obitelji a i mjesto na kojem će braniteljima biti osigurana psihosocijalna pomoć.

Tigrovi su zaslužili ovakav objekt koji će imati više namjena.naglasio je danas u Rakitju ministar branitelja Tomo Medved, to je mjesto gdje će se moći okupljati i baviti se svojim aktivnostima.

Novotvoreni Spomen dom će biti prvenstveno mjesto okupljanja Tigrova, rekao je Josip Lucić ,nekadašnji zapovjednik Prve gardijske brigade Tigrovi i privremeni ravnatelj Ustanove za sveobuhvatnu skrb. Na žalost i danas smo zaključili, kaže Lucić, kako nas se okuplja sve manje i manje jer je velik broj Tigrova poginuo ali u umro nakon rata. Ovo je mjesto i čuvanja naših vrijednosti koje smo stvarali tijekom stvaranje naše države.

Svečanosti je nazočio i Ante Deur, savjetnik predsjednice za branitelje koji je naglasio kako je puno ljudi poginulo i stradalo u Domovinskom ratu ali i umrlo nakon rata, ali ovim događanjima pokazujemo jedno vrijeme u kojem se stvarala hrvatska država. Ne smije se zaboraviti da je upravo Policija za posebne namjene Rakitje dala veliki doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske.

Svečanosti u Rakitju nazočili su i predsjednik Udruge Tigar 90/91 Rakitje general u miru Darko Rukavina, izaslanik gradonačelnika Zagreba Miodrag Demo te predstavnici Generalskog zbora.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI