FOTO GALERIJA: Predsjednički kandidat Zoran Milanović obišao sajam 100% zagorsko na glavnom gradskom trgu

FOTO GALERIJA: Predsjednički kandidat Zoran Milanović obišao sajam 100% zagorsko na glavnom gradskom trgu

Predsjednički kandidat Zoran Milanović danas je u društvu potpredsjednika Hrvatskoga sabora Siniše Hajdaš-Dončića i Župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara obišao izložbe domaćih proizvođaća i OPG-ovaca “100 posto zagorsko” na Trgu bana Jelačića.

„100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

Ove godine na manifestaciji sudjeluje 104 izlagača koji na Trgu bana Jelačića predstavljaju zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi se može naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Neizostavni dio ponude su i tradicionalne drvene igračke i licitari  iz Marije Bistrice koje su na popisu UNESCO-ve baštine.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

 

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI