Capak: Letom iz Frankfurta stiglo 12 zaraženih osoba

Capak: Letom iz Frankfurta stiglo 12 zaraženih osoba

Od 11 novozaraženih u protekla 24 sata u Istarskoj županiji dijagnosticiran je jedan novi bolesnik, kao i u Brodsko-posavskoj županiji. U Koprivničko-križevačkoj županiji su četiri nova bolesnika, u Zadarskoj dva, u Sisačko-moslavačkoj jedan, a u Požeško-slavonskoj županiji dva bolesnika. Dio njih je stigao zrakoplovom iz Frankfurta 2. svibnja. Njime je među 74 putnika stiglo i 12 zaraženih osoba.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak potvrdio je da je među novozaraženima devet radnika Đure Đakovića koji su se vratili tim letom.

Osim njih, po jedan od zaraženih putnika sada je u Zadru i u Sisku, a u Istri se nalazi i jedan strani državljanin koji je doputovao tim avionom.

“Svi ostali su kontaktirani, neki od njih još nisu pronađeni, niti se zna gdje se nalaze, ali upozoreni su i određena im je mjera samoizolacije”, objasnio je  Capak.

Novinari su pitali Capaka kako će se osigurati provedba izbora kod ljudi u samoizolaciji, koje se nekad uspoređivalo s “bioteroristima” ako bi prekršili mjere, a on je jučer rekao da bi mogli glasati ako stave maske, no umjesto njega odgovorio je voditelj Stožera Davor Božinović.

Poručio je da o izborima odlučuje politika, a Stožer i HZJZ dat će svoje stručno mišljenje onda kad budu pitani o održavanju izbora. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI