POŠTOVANJE VELIKANU! Obilježavanje 100. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana: “Uvijek i sve za Hrvatsku”

POŠTOVANJE VELIKANU! Obilježavanje 100. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana: “Uvijek i sve za Hrvatsku”

U subotu je 100. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, tim povodom u Zagrebu će biti održan svečani program u organizaciji HDZ-a.

U Zagrebu u Preporodnoj dvorani Narodnoga doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 10 sati će se održati znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uvijek i sve za Hrvatsku”, na kojem će govoriti premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te najbliži Tuđmanovi suradnici, utemeljitelji stranke, uglednici i stranački dužnosnici, prenosi HINA.

U Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”, u kojoj je u veljači 1990. godine bio održan Prvi opći sabor HDZ-a, u 19 sati bit će održana svečanost na kojoj će pred oko 2000 sudionika govoriti Plenković i drugi stranački dužnosnici te će se održati kulturno-umjetnički program.

Vodstvo HDZ-a će u subotu ujutro položiti i vijence i zapaliti svijeće na Tuđmanovu grobu na zagrebačkom Mirogoju i kod rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Obilježavanju 100. obljetnice smrti Franje Tuđmana u Zagrebu nazočit će i članovi obitelji Tuđman – kći Nevenka Tuđman, kao i Vanja Morić, supruga preminulog starijeg sina Miroslava Tuđmana.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću, a umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu.

Foto: HDZ

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI