Ministar Božinović će u Parizu s francuskim kolegom razgovarati o migracijama

Ministar Božinović će u Parizu s francuskim kolegom razgovarati o migracijama

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu će se u Parizu službeno sastati s francuskim ministrom unutarnjih poslova Gérardom Collombom, a razgovarat će o pitanju migracija, trenutno dominantnoj temi u Europskoj uniji, doznaje se u MUP-u.

S obzirom da Hrvatska bilježi porast broja nezakonitih migracijskih kretanja iz pravca BiH tema sastanka bit će i priprema provedbe zaključaka sa sastanka Europskog vijeća koji se održao prošlog tjedna u Bruxellesu, a kojim se ponovno potvrđuje važnost učinkovite kontrole vanjskih granica EU-a za dobro funkcioniranje i sveobuhvatan pristup migracijama.

U MUP-u podsjećaju da Republika Hrvatska zastupa stav kako pažnju treba usmjeriti na provedbu Izjave EU-Turska i pomoć Grčkoj.

Jedna od tema sastanka je i članstvo Hrvatske u Schengenskom prostoru što je jedan od prioriteta Vlade, a tehničke preduvjete Hrvatska bi trebala ispuniti do kraja ove godine.

Između ostalog, ističu u MUP-u, razgovarat će se i o proširenju EU i Strategiji za zapadni Balkan, Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje od 2021. do 2027. te suradnji u okviru projekta Ravnateljstva policije „Sigurna turistička sezona“. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI