Vlada osudila objavljene fotografije Tomislava Tolušića kao perfidne i protuzakonite krivotvorine

Vlada osudila objavljene fotografije Tomislava Tolušića kao perfidne i protuzakonite krivotvorine

Vlada je u utorak objavljene fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional osudila kao perfidne i protuzakonite krivotvorine, ustvrdivši da za cilj imaju kompromitirati najviše državne dužnosnike, a od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekuju da se taj slučaj istraži i pronađu počinitelji “još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka”.

Tjednik Nacional objavio je naslovnicu s fotografijama i člankom pod naslovom “Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića”. Time se, pišu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede.

Nacional je sporne fotografije, kako tvrde, dobio od anonimnog izvora. Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu čije se lice ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain.

Do fotografija je u međuvremenu došla i SOA koja je ustanovila da je riječ o montaži, piše tjednik.

“Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike”, stoji u priopćenju Vlade.

“Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju”, navodi Vlada. (Hina)

Foto/screenshot/Nacional

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI