(FOTO) Zagrepčani u utorak navečer paljenjem tisuća lampaša odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

(FOTO) Zagrepčani u utorak navečer paljenjem tisuća lampaša odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Diljem naše domovine gori svijetlo, Hrvatska je osvijetljena plamenom svijeća i lampaša u čast Vukovara i Škabrnje. Zagrepčani su u utorak navečer paljenjem tisuća lampaša duž Ulice grada Vukovara odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Policija i orkestar Hrvatske Vojske, hrvatski branitelji kao i kolone motorista prizori su koji su svečano obogatili ovu večer. Svečano obilježavanje i ove je godine održano s ciljem – da se Vukovar i Škabrnja nikada ne zaborave. Ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu lampašima je ispisano ime “Vukovar” te napravljen križ od lampiona, s dvometarskom svijećom u sredini.

Svijeća je zapaljena “Vukovarskim svjetlom mira” donesenim iz Vukovara, a donijeli su ga Lyliane Fournier, majka majka nestalog vukovarskog branitelja Jean-Michela Nicoliera iz Francuske, i vukovarski branitelji Igor Široki i Stjepan Antolić te sin ubijenog hrvatskog branitelja Ado Merić.

Pokraj Tuđmanova spomenika ove je godine održan i svečani program kojemu su, uz brojne Zagrepčane, nazočili izaslanik predsjednika RH Julije Domac, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marko Pavić, izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Božinović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera HV-a brigadir Dragan Basić, izaslanik ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić te izaslanik zagrebačke Skupštine Kazimir Ilijaš.

Tradicionalno je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pod sloganom “I reći ću vam samo još jednu stvar ‘Zapamtite Vukovar'” organizirao Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje sa 50 braniteljskih udruga.

Zagrepčani su poslušali savjete epidemiologa i nisu se u Vukovarskoj ulici okupili u velikom broju.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI