(FOTO) U povodu 21. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju

(FOTO) U povodu 21. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju

Izaslanstvo HDZ-a u povodu 21. obljetnice smrti utemeljitelja te stranke i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u četvrtak položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju.

U izaslanstvu te stranke bili su zamjenik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i mnogi drugi.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved je kazao kako je doprinos prvoga hrvatskoga predsjednika Tuđmana u stvaranju samostalne i suverene hrvatske države nemjerljiv te oslikava kako u svakom političkom vremenu postoje ljudi koji taj trenutak moraju ili trebaju prepoznati, a predsjednik Tuđman je cijeli svoj život ugradio u stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako se s ponosom prisjećamo Tuđmanove državničke vizije i njegova velebnog djela: “U povijesnim trenucima predvodio je hrvatski narod i hrvatske branitelje u stvaranju, obrani i oslobađanju samostalne hrvatske, a trasirao je i euroatlantski put Lijepe Naše”.

Herman je potom, kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba sudjelovao na otvaranju Spomenika domovine na Trgu Stjepana Radića.

“Siguran sam da će ovaj spomenik hrvatskog zajedništva i zahvale svima koji su kroz našu slavnu i vihornu povijest ugradili svoje živote u ostvarenje sna o slobodi ubrzo postati jedno od najprepoznatljivijih mjesta u našem voljenom gradu”, rekao je Herman.


Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI