(FOTO) Na tisuće građana na “Hodu za život, obitelj i Hrvatsku” u Zagrebu

(FOTO) Na tisuće građana na “Hodu za život, obitelj i Hrvatsku” u Zagrebu

U organizaciji inicijative “Hod za život, obitelj i Hrvatsku”, u subotu se u Zagrebu održao šesti po redu “Hod za život”.

Više tisuća ljudi u “Hodu za Život” u znak potpore zaštiti života od rođenja do prirodne smrti, a sudionici povorke prošli su središtem Zagreba noseći hrvatsku zastave i pjevajući domoljubne pjesme Petra Graše, Gibonnija, Doris Dragović, Mladena Grdovića, a ponajviše od hrvatskog omiljenog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Geslo ovogodišnje povorke je “Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije”, izjavio je Luka Hudinčec, jedan od organizatora Hoda za život.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku mirni je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji, a organizatori poručuju da se bore za zakonsku i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

Osiguravala ih je interventna policija i redari, no nije bilo potrebe za njihovim postupanjem jer je sve, po ocjeni organizatora, prošlo mirno i dostojanstveno.

Po prvi put ove godine ‘za život’ će se hodati i u Imotskom, a sudionici “Hoda za život” kreću s Trga dr. Franje Tuđmana, naveli su organizatori.


Tekst i foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI