(FOTO i VIDEO) Solidarnost na djelu: Bavarska policija donirala informatičku opremu i uredski namještaj hrvatskim kolegama

(FOTO i VIDEO) Solidarnost na djelu: Bavarska policija donirala informatičku opremu i uredski namještaj hrvatskim kolegama

Konvojem od 13 kamiona, Ministarstvo unutarnjih poslova, sporta i integracije Slobodne Države Bavarske, dopremilo je pozamašnu donaciju informatičke opreme i uredskog namještaja namijenjenu opremanju policijskih objekata na područjima pogođenim potresima u Republici Hrvatskoj, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Na Policijskoj akademiji, predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, dopremljena je donacija informatičke opreme i uredskog namještaja od strane bavarskog Ministarstva unutarnjih poslova, sporta i integracije Slobodne Države Bavarske. Opsežnu donaciju, u ime Ravnateljstva policije, preuzeo je zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, koji je s voditeljem Ureda policijske uprave bavarske policije i prvim glavnim policijskim inspektorom Günterom Pelzelom razmijenio potpisane Ugovore o donaciji.

Donacija se sastoji od 324 stola, 77 stolica, 27 ormara i uredskih regala, 20 ladičara, medijskog ormarića, četiri zidna ormarića, dvije oglasne ploče, 102 monitora i 126 osobnih računala, koji su dopremljeni s 13 kamiona, a namijenjeni su opremanju policijskih objekata na područjima pogođenim potresima.

„Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije i dijelove Zagrebačke županije, Ravnateljstvo policije zatražilo je, posredstvom stranih policijskih časnika za vezu, pomoć stranih policijskih organizacija. Bavarska policija i policija Savezne Republike Njemačke, među prvima su se odazvale tom pozivu, a mi smo srdačno prihvatili njihovu ponudu, ne samo iz financijskih razloga, već iz razloga što cijenimo pomoć i podršku ljudi koji u teškim vremenima jednostavno kažu- tu smo radi vas, svi smo jedno“, istaknuo je zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker.

„Jučer smo stigli s konvojem, u kojem smo dopremili opremu za hrvatsku policiju, za naše prijatelje, kako bismo im pomogli nakon katastrofalnih potresa koji su ih zadesili. Time iskazujemo solidarnost s našim hrvatskim kolegama i pomažemo im da nastave raditi u poboljšanim uvjetima“, istaknuo je zamjenik voditelja Ureda policijske uprave bavarske policije i glavni policijski inspektor Jochen Riedling.

Bavarsku i hrvatsku policiju veže dugo i blisko prijateljstvo, što se očituje u okviru „Europske strategije za Podunavlje“. Također, postoji niz uspješno provedenih mjera Vladine komisije Bavarska – Hrvatska, primjerice, bavarski policajci podržavaju svoje hrvatske kolege na mjestima za odmor popularnim kod njemačkih turista.

„Moram naglasiti da od samostalnosti Republike Hrvatske, naše Ravnateljstvo ima suradnju s velikim brojem policijskih službi u cijeloj Europi, međutim najintenzivniju i najotvoreniju pomoć i suradnju imamo s policijom iz Republike Njemačke i njenih saveznih pokrajina“, zaključio je Šuker.

Foto i video: MUP RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI