(FOTO) Dani otvorenih vrata Policijske akademije u Zagrebu! Promovirano policijsko zanimanje kako bi se mladima što realnije približio policijski poziv

(FOTO) Dani otvorenih vrata Policijske akademije u Zagrebu! Promovirano policijsko zanimanje kako bi se mladima što realnije približio policijski poziv

Danas je na Policijskoj akademiji u Zagrebu održan Dan otvorenih vrata Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” na kojoj su se mlade buduće generacije čuvara mira upoznali radom i opremom svih rodova policije.

Manifestacijom Dana otvorenih vrata u srijedu je na Policijskoj akademiji u Zagrebu promovirano policijsko zanimanje kako bi se mladima što realnije približio policijski poziv te kako bi Hrvatska stvorila buduće čuvare reda i mira, a građani su mogli razgledati vozila, tehniku i opremu koju u svom radu koriste hrvatski policijski službenici.

Na postavljenim štandovima prezentirao se rad raznih rodova hrvatske policije

“Cilj svih ovih aktivnosti je prezentirati policijsko zanimanje i školovanje na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, stoga pozivamo građane, a posebno mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje i mlade koji pohađaju drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju da posjete Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ i saznaju kako poslati policajac/policajka. Natječaj za upis na Policijsku akademiju “Prvi hrvatski redarstvenik” u 2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji, stoji u priopćenju Policijske akademije.

Polaznici Policijske škole prezentirali su rukovanje vatrenim oružjem, borilačke vještine i mnoge druge vještine koje uče prije stupanja na tu časnu dužnost a okupljeni budući policajci i policajke, mnogobrojni građani mogli su poslušati i domoljubne pjesme Policijske klape „Sveti Mihovil“.

Policajac je više od zanimanja, to je častan poziv, a svaki policajac i policajka služeći svojoj Domovini i svojim ponašanjem trebaju biti primjer u društvu, netko na koga će se buduće mlade generacije čuvara mira moći ugledati. Jer Hrvatska policija je stup temelj hrvatske države.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI