Fortenova grupa donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Fortenova grupa donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Fortenova grupa donirala je pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, namijenjenih djelatnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa, priopćeno je u petak.

Zaštitna oprema je vrijedna gotovo dva milijuna kuna i u petak je preuzeta sa skladišta Konzuma, izvijestili su iz Fortenova grupe.

Pomoćnik ministra Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa.

„Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite, stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih hrvatskih građana”,  istaknuo je pomoćnik ministra.

Unatoč velikom izazovu nabave opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme, od koje je dio namijenjen zaštiti zaposlenika Fortenova grupe, a najveći dio maski odlazi onima koji ih u ovom trenutku najviše trebaju.

„Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi. Stoga itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku“, izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Kompanije Fortenova grupe u Hrvatskoj – Konzum, PIK Vrbovec, Jamnica, Zvijezda, Belje i Ledo pomagale su od početka krize bolnicama, Crvenom križu te različitim udrugama koje se brinu o potrebitima, u novcu i proizvodima, a isto su radile i kompanije u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koje su  značajno pomogle u osiguravanju osnovnih potrepština za borbu protiv širenja koronavirusa.

„Uz ovu posljednju donaciju zaštitnih maski, ukupan iznos dosadašnjih donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je gotovo četiri milijuna kuna izravnog doprinosa zajednicama u kojima radimo. Ujedno, to je i način na koji pokazujemo zahvalnost svima koji su svakodnevno na svojim radnim mjestima, bez obzira na rizike“, istaknuo je Peruško. (Hina)

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI