General Miljenko Filipović legionar i elitni vojnik koji čuva leđa premijera i šefa HDZ-a Plenkovića

General Miljenko Filipović legionar i elitni vojnik koji čuva leđa premijera i šefa HDZ-a Plenkovića

Miljenko Filipović, bivši legionar i umirovljeni general HV-a. Filipović je predsjednik zajednice branitelja „Gojko Šušak“ i punopravni član predsjedništva HDZ-a. Sredinom ožujka ove godine Filipović je preuzeo dužnost predstojnika Ureda za korporativnu sigurnost u HEP-u. Kao član Vijeća za domovinsku sigurnost, Filipović se pojavljivao i kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, piše portal Dnevno.

Filipović se 1984. pridružio francuskoj Legiji stranaca. Kasnije je izabran i u najelitniju postrojbu ove vojske među takozvane „operativne skakače“. Pripadnik ove postrojbe, bio je i general Ante Gotovina. Umirovljen je u rujnu 2000. zajedno s još 11 generala koji su stavili potpis na otvoreno pismo tadašnjem predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću, a 2006. kao suradnik tvrtke „Sinaco“, bavio se razotkrivanjem kriminala u Ini. Mediji su tada o Filipoviću pisali kao o čovjeku koji će otkriti kriminal u najvećoj hrvatskoj naftnoj kompaniji.

Prilikom analize političkih obračuna u HDZ-u uvijek treba imati u vidu stavove umirovljenih generala. Kovač i Stier nemaju biografiju i karizmu da im se suprotstave, a Brkić se s njima ne želi sukobljavati jer bi ishod te borbe bio neizvjestan. U eventualnoj konfrontaciji s drugim strujama Krstičević i Filipović su pokriveni s obje strane. Kako od predsjednika Vlade RH i šefa HDZ-a Plenkovića, tako i od predsjednice Republike Grabar-Kitarović i dok god oni budu uz premijera Plenković će vladati HDZ-om, ali i Hrvatskom.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI