Hrvatski eurozastupnik Ressler kaže kako je u EU-u prepoznata važnost demografskih promjena

Hrvatski eurozastupnik Ressler kaže kako je u EU-u prepoznata važnost demografskih promjena

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP) istaknuo je u utorak da Hrvatska može biti iznimno zadovoljna prijedlogom da Dubravka Šuica postane potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, pogotovo zato što je time prepoznata važnost demografskih promjena.

“To je svakako veliko priznanje za Hrvatsku i sve napore koje je naša vlada provodila. Isto tako to je dobar pokazatelj da je na razini EU-a prepoznato da je pitanje demografskih promjena jedno od ključnih pitanja cijelog europskog kontinenta o kojem će ovisiti i razvoj u svim drugim područjima”, kaže Ressler.

Ressler kaže da se njegova stranka i u kampanji za europske izbore zauzimala za to da se pitanju demografskih promjena posveti pozornost koju taj problem zaslužuje.

“Možemo biti itekako zadovoljni zbog prepoznavanja napora Republike Hrvatske, s njezinim međunarodnim i položajem unutar europskih institucija”, rekao je Ressler.

Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predstavila je u utorak sastav kolegija Europske komisije u kojem je ukupno osam potpredsjednika, od čega su tri izvršna potpredsjednika. Među potpredsjednicima je i Dubravka Šuica. (Hina)
Foto/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI