Bandić uputio čestitku europskim prvacima Martinu i Valentu Sinkoviću

Bandić uputio čestitku europskim prvacima Martinu i Valentu Sinkoviću

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su naslov europskih prvaka u dvojcu bez kormilara na Europskome prvenstvu u veslanju u Glasgowu. U povodu osvajanja naslova europskih prvaka u dvojcu bez kormilara na Europskom prvenstvu u veslanju u Glasgowu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je braći Sinković čestitku u kojoj, između ostalog, stoji:

Bravo Valente i Martine!

Nije trebalo dugo da i u novoj disciplini, nakon prošlogodišnjeg svjetskog srebra, osvojite naslov najboljih u Europi. I Francuze i Rumunje ste ostavili iza sebe. Nakon što ste godinama dominirali u disciplini dvojcu na pariće i ovu ste krenuli oštro, hrabro i nezaustavljivo osvajati, što dokazuje da su upornost, predanost i, nadasve srčanost, glavni aduti za ostvarenje najviših ciljeva.

Želim vam puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, stoji u čestitki gradonačelnika Grada Zagreba.

Hrvatski dvojac je pobijedio u vremenu od 6:26.42 minuta, ispred francuske braće Valentina i Thephilea Onfroya (6:27.40) i Rumunja Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose (6:29.39).

Sinkovići su u prvih 500 metara bili treći iza Francuza i Rumunja, a takav je bio poredak i na polovici staze. Sinkovići su na 1500 metara prestigli Rumunje i sasvim se približili vodećim Francuzima, da bi u samoj završnici Valent i Martin povećali ritam i došli do prvog zlata u novoj disciplini.

Nakon što su godinama dominirali u dvojcu na pariće, Sinkovići su se prošle godine prebacili u sasvim novu diciplinu. U dvojcu bez kormilara lani su osvojili svjetsko srebro iza Talijana, a u Glasgowu su u subotu došli i do naslova.

Autor/H/B.B./Foto/HINA

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI