EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI: Ministri pješice na sjednicu Vlade

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI: Ministri pješice na sjednicu Vlade

Ministri u Vladi u četvrtak su obilježili Europski tjedan mobilnosti, tako što su umjesto službenim automobilima na sjednicu Vlade došli pješice, poručivši građanima da je kretanje zdravo te da se njime i rasterećuje promet u centru grada.

Ministrice Vesna Bedeković i Nina Obuljen Koržinek te ministri Tomislav Ćorić, Josip Aladrović, Mario Banožić, Darko Horvat, Ivan Malenica, Predrag Štromar, Damir Krstičević, Darko Horvat, Zdravko Marić te Ivan Malenica, obilježili su tjedan Europske mobilnosti hodanjem do posla.

Umjesto službenim automobilima, na sjednicu Vlade doputovali su kombinacijom hodanja i javnom prijevoza.

“Svi smo se zajedno pridružili inicijativi ‘Krećite se s nama’. Odradili smo jednu kratku turu, ja sam siguran da ćemo svi kada dođemo kući razmišljati kako da to bude još intenzivnije“, kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Ćorić.

Poručio je građanima da što više hodaju, jer je to zdravo i rasterećuje promet u centru grada.

Ministrica kulture Obuljen Koržinek na pitanje novinara zašto članovi Vlade češće ne idu na posao javnim prijevozom i pješice, kazala je da im količina obveza to ne dopušta.

“Nismo otuđeni od naroda. Količina obveza je tolika da obično radni dan počinje prije 8 sati i završava vrlo kasno navečer”, izjavila je.

Ministar obrane Krstičević izjavio je da je kretanje jako bitno, te poručio da, bez obzira na zanimanje, treba se kretati, hodati, pronaći aktivnost upravo s ciljem zdravlja.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

Tekst/HINA/Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI