Europska bronca za Hrvatsku i policijski karate klub „Alfa“

Europska bronca za Hrvatsku i policijski karate klub „Alfa“

Hrvatski karate savez bio je domaćin 56. Europskog prvenstva u karateu i para karateu za seniore, koje je održano od 18. do 23. svibnja u Poreču, a dvoje predstavnika policijskog karate kluba „Alfa“ izborili su svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske, izvjestio je MUP.

Daniela Topić i Roko Boduljak nastupili su u para karateu, u kategoriji intelektualnih poteškoća, i ovo je za njih bilo prvo ovakvo veliko natjecanje. Roko Boduljak imao je odlične nastupe i meč za broncu, ali malo je nedostajalo za pobjedu, pa je Roko zauzeo odlično peto mjesto. Prvu povijesnu europsku medalju, svojim je nastupima za naš klub, osvojila Daniela Topić. U svojoj kategoriji zauzela je treće mjesto. Uz odlične nastupe na tatamiju imala je i zapaženu plesnu točku na podiju kojom je osvojila srca svih u dvorani, kažu u priopćenju.

Danijeli i Roku upućujemo velike čestitke kao i trenerici kluba Marijani Kiuk, izbornici muške i ženske seniorske reprezentacije u katama, koja ih je kvalitetnim treninzima dobro pripremila, kažu u policiji.

Europsko prvenstvo je dobar uvod i golemo iskustvo za svjetsko seniorsko prvenstvo, koje ih očekuje u studenom ove godine u Dubaiju.

Na otvorenju Europskog prvenstva nastupio je i demo team ATJ Lučko. Također, od rezultata treba istaknuti povijesnu zlatnu medalju muške ekipe u borbama, brončanu medalju ženske ekipe u borbama i broncu Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma što ukupno, s našom Danijelom, čine četiri europske medalje. To je izvrstan rezultat, s obzirom na jaku konkurenciju, jer se radi o zadnjem kvalifikacijskom natjecanju za nastup na Olimpijskim igrama u kolovozu u Tokiju.

Uz navedene uspjehe izdvajamo i nastup svjetskog prvaka Ivana Kvesića, koji je uspio izboriti svoje mjestu na olimpijskom turniru u Tokiju. Priznanje Hrvatskom karate savezu i samom predsjedniku saveza Davoru Cipeku, njegovo je imenovanje na mjesto glavnog tajnika Europske karate federacije. Također je izabran i za člana Izvršnog odbora EKF-a, čime je službeno postao prvi operativac europskog karatea, navode u priopćenju.

Nakon ovog odlično organiziranog Europskog prvenstva, natjecatelji policijskog karate kluba „Alfa“ pripremaju se za nastup u kadetskom uzrastu u pojedinačnim i ekipnim nastupima na Prvenstvu Hrvatske, koje će se održati idući mjesec, te za Europsko prvenstvo koje će se održati u kolovozu u Finskoj, kao i već spomenuto Svjetsko prvenstvo u Dubaiju. “Želimo im puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima!”, poručuju iz MUP-a.

FOTO: MUP RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI