Više od 6000 žrtava epidemije koronavirusa u svijetu. U Grčkoj 4. žrtva 53-godišnji muškarac

Više od 6000 žrtava epidemije koronavirusa u svijetu. U Grčkoj 4. žrtva 53-godišnji muškarac

Broj osoba umrlih od epidemije koronavirusa u svijetu premašio je 6000 u nedjelju pošto je Španjolska objavila 105 novih žrtava u 24  sata, prenosi agencija France presse na temelju podataka iz službenih izvora prikupljenih do 14.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Ukupno je 6036 osoba umrlo od 159.844 zaraženih potvrđenih u svijetu.

Kina je i dalje vodeća po broju umrlih s 3199 žrtava, no Europa je postala žarište epidemije koja se na starom kontinentu ubrzano širi.

U Europi je 1907 umrlih, od čega 1441 žrtva u Italiji i 288 u Španjolskoj, dvjema zemljama koje su najviše pogođene bolešću.

U Grčkoj je od posljedica koronavirusa umrla četvrta zaražena osoba, 53-godišnji muškarac, ujedno i najmlađa žrtva u Grčkoj, izvijestila je grčka novinska agencija ANA.

Policija je u toj zemlji dosad privela 96 osoba koje nisu poštovale propisane mjere, kojih je cilj zaustaviti širenje virusa.

Muškarac je liječen na Odjelu za intenzivnu skrb i bio je u kritičnom stanju, a umro je u nedjelju rano ujutro, rekao je direktor bolnice AHEPA-e, Panagiotis Panteliadis.

Bio je zaposlenik medicinskog laboratorija u sjevernome gradu Kozani.

U subotu je na otoku Zakintos umro 67-godišnjak, a u sjevernom gradu Ptolemaidi posljedicama zaraze koronavirusom podlegao je devedesetogodišnjak.

Svi preminuli otprije su bolovali od kroničnih bolesti.  (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI