Ministar zaštite okoliša i energetike Ćorić: Moramo sačuvati i zaštiti svoj prirodni potencijal

Ministar zaštite okoliša i energetike Ćorić: Moramo sačuvati i zaštiti svoj prirodni potencijal

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u petak je sudjelovao u akciji čišćenja otpada u Parku prirode Kopački rit, istaknuvši kako je Hrvatska jedna od najljepših zemalja svijeta, s ogromnim prirodnim potencijalom i bogatstvom koje treba zaštiti i sačuvati.

Ministar Ćorić je napomenuo kako je 37 posto hrvatskog kopna zaštićeno kroz mrežu “Natura 2000”, te da se ovom i sličnim akcijama pokušava osvijestiti građane o značaju zaštite prirode.

Najavio je kako će se 27. studenog održati velika konferencija “Zagospodarimo otpadom”, na kojoj će se još jednom ukazati na značaj ovakvih akcija i predstaviti neka nova rješenja, među kojima i inicijativa da se od iduće godine akcije čišćenja okoliša i prirode jedan dan u godini provedu u cijeloj Hrvatskoj.

U akciji su sudjelovali predstavnici županijskih i općinskih vlasti, braniteljske udruge, lovačka i ribolovna društva te učenici Osnovne škole “Bilje”.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako se pojava divljih odlagališta neće moći potpuno spriječiti ako se kod ljudi ne probudi svijest da se tako ne može postupati, posebno u Kopačkom ritu koji treba biti okosnica kontinentalnog turizma u županiji.

Ministar Ćorić prethodno je u baranjskom mjestu Kneževi Vinogradi nazočio potpisivanju ugovora o sufinanciranju izgradnje kanalizacije u mjestu Karanac, ukupne vrijednosti oko 16 milijuna kuna, kojeg su potpisali predstavnici Hrvatskih voda i tvrtke Baranjski vodovod.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković izvijestio je kako projekt obuhvaća izgradnju više od deset kilometara gravitacijskih kolektora, više od četiri kilometra tlačnih cjevovoda i tri crpne stanice, čime će se omogućiti transport otpadnih voda prema uređaju za pročišćavanju otpadnih voda. Projekta je označio kao pravi korak naprijed u poboljšanju komunalne infrastrukture. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI