Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave uslijed epidemije COVID-19

Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave uslijed epidemije COVID-19

Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu. Pritom će u London letjeti četiri puta tjedno, a prema ostalim gradovima tri puta tjedno.

Zrakoplovi će do daljnjeg polijetati s Terminala 2 Međunarodne zračne luke u Dubaiju te će prevoziti putnike samo na odlaznim letovima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Emirates će na tim letovima prevoziti i teret u oba smjera, pružajući tako podršku trgovini i zajednicama transportom neophodnih roba.

Njegovo Visočanstvo šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor aviokompanije i Grupacije Emirates, izjavio je: „Ovi će prvi letovi, iako su dostupni samo onima koji zadovoljavaju uvjete za ulazak u odredišne države, puno značiti našim putnicima koji traže način da se vrate svojim domovima i obiteljima. Želimo zahvaliti vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata i svim našim partnerima na podršci kojom nam pomažu u neometanom upravljanju našim letovima. Iako se nadamo da ćemo što prije ponovno poslovati u punom opsegu, svjesni smo izazova s kojima se susreću brojni gradovi uslijed epidemije COVID-19. Naša se mreža ponovno može uspostaviti samo uz ublažavanje ograničenja putovanja stoga neprestano pratimo novosti te smo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim tijelima. S njima usko surađujemo s ciljem nastavka pružanja naših usluga, imajući na umu sigurnost i dobrobit naše posade i putnika u svakom trenutku. Neprestano motrimo situaciju i najavit ćemo početak pružanja dodatnih usluga čim one postanu dostupne.“

Na spomenutim rutama Emirates će letjeti zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER u kojima će putnicima na raspolaganju biti sjedala u poslovnoj i ekonomskoj klasi. Putnici koji ispunjavaju uvjete za let mogu ga rezervirati na stranici www.emirates.com. Prije leta moraju provjeriti uvjete ulaska u državu u koju namjeravaju putovati, s obzirom na to da su na snazi putna ograničenja.

Iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga Emirates će na tim letovima prilagoditi raspon usluga namijenjenih  putnicima. Tako im neće biti dostupni časopisi ni ostali tiskani materijali za čitanje, dok će se hrana i piće i dalje posluživati, no u prilagođenim pakiranjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt s osobljem. Korištenje lounge-salona i usluge prijevoza bit će privremeno nedostupni.

Nakon svakog leta zrakoplovi Emiratesa proći će temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju, stoji u priopćenju.

Foto: PRESS EMIRATES

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI