Mrak Taritaš: Bandić će eksponate iz zagrebačkog preseliti u hrvatski muzej neispunjenih obećanja

Mrak Taritaš: Bandić će eksponate iz zagrebačkog preseliti u hrvatski muzej neispunjenih obećanja

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anka Mrak – Taritaš rekla je u srijedu da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić slanjem pet projekata s gradske na državnu razinu eksponate iz zagrebačkog muzeja neispunjenih obećanja preseliti u hrvatski, “već pretrpan eksponatima HDZ-ovih vlada”.

“Vidimo da je jasna ona velika tajna zašto gradonačelnik Milan Bandić okuplja klub saborskih zastupnika i što s time hoće postići. Riječ je o pet projekata koje će Bandić poslati u krilo premijera Andreja Plenkovića i reći: To su državni projekti i izvoli to riješiti. Na taj će način eksponate iz zagrebačkog muzeja neispunjenih obećanja preseliti u hrvatski muzej neispunjenih obećanja koji je već pretrpan eksponatima HDZ-ovih Vlada koje su obećavale svašta, a nisu realizirale”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine 24. siječnja.

Ocijenila je da će se projekti samo prebacivati iz Grada Zagreba, odnosno iz krila gradonačelnika Bandića u krilo Plenkovića, a od toga neće biti ništa. “Bit će ponovno obećanje na obećanje”, dodala je.

Mrak Taritaš je uvjerena u čvrstu vezu između HDZ-a i Bandića i na nacionalnoj i na gradskoj razini, te smatra da će ti projekti formalno biti podržani, ali da ništa neće biti napravljeno. “Malo će se igrati ping-pong, iza toga će se sve to zaboraviti i neće se riješiti”, kaže.

Ustvrdila je da to nisu projekti koji su u fazi pripremljenosti da se može bilo što napraviti, već projekti koje je gradonačelnik uoči kampanja ili kada je dobio izbore rekao da će to sada riješiti u Zagrebu. Smatra da od svih tih pet projekata postoji jedan koji bi se mogao ocijeniti kao državni, a to je tračnička veza između centra grada i aerodroma, ali ne kako je predlagano – tramvajem, već željeznicom.

“Jandroković dobio zadatak da disciplinira partnere; neće biti prijevremenih izbora”

Komentirala je izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da neće dopustiti ucjene od partnera, već da će se ići na prijevremene izbore, ustvrdivši da je Jandroković dobio zadatak da disciplinira partnere kad se zaigraju, no smatra da prijevremenih izbora neće biti.

Gradska zastupnica GLAS-a Sonja König ustvrdila je, vezano za jeftinije karte u ZET-ovim autobusima i tramvajima od 1. veljače, da ne postoji u Europi grad koji je imao više promjena cijena karata u javnom prijevozu od Zagreba.

“Kada se povećala cijena karata na 15 kuna, obrazloženje je bilo da je to zbog toga da kupnja karata kod vozača utječe na sigurnost građana, pa se sada pitamo kako će građani biti sigurni kada se očekuje povećanje kupnje karata kod vozača radi smanjenja cijena od 1. veljače”, kazala je Konig.

GLAS je za aparate za kupnju karata i cijenu vožje prema broju stanica, odnosno potrošnji, a ne po vremenu provedenom u sredstvima javnog prijevoza.

“Nadamo se da je ovo zadnja promjena cijena karata bez ozbiljne analize i preporučamo ZET-u da barem u nečemu bude uspješan i da se javi Guinnessovoj knjizi rekorda, vjerojatno će po broju promjena cijena karata u tako kratkom vremenu biti pobjednik”, poručila je Konig. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI