EKSKLUZIVNO: Bandić i Grad Zagreb isparcelizirali Gračane Dolje bez nazočnosti vlasnika – “KOJIM INTERESNIM SKUPINAMA POGODUJE GRAD ZAGREB”!?

EKSKLUZIVNO: Bandić i Grad Zagreb isparcelizirali Gračane Dolje bez nazočnosti vlasnika – “KOJIM INTERESNIM SKUPINAMA POGODUJE GRAD ZAGREB”!?

Ovo što radi Grad Zagreb na čelu sa Milanom Bandićem je prevršilo svaku mjeru…

Naime, Grad Zagreb je tek prije godinu i pol dana investirao novac poreznih obveznika tj građana u novo okretište tramvaja u Gračanima dolje, da bi sad ponovno započeo raditi, po drugi put isto to okretište, nakon što je netom dovršeno novo, a u isto je već utrošeno 24.milijuna kn, poreznih obveznika. Da su se apetiti Milana Bandića i nekih “interesnih skupina”!? koje će po svemu sudeći, navodno za mali novac dobiti već isparcelizirano zemljište (oko 5 000 m2), bez znanja skoro svih vlasnika zemljišta, koja se nalaze oko i uz novo ucrtanog okretišta u samoj blizini mjesta gdje se gradi nova žičara. Ovo zasigurno graniči sa nečim što po svemu sudeći zadire u sfere onog o čemu bi se trebala možebitno zainteresirati i državna tijela poput POLICIJE, DORH-a, USKOK-a i PNUSKOK-a.

(zainteresirani smo i voljni ustupiti kompromitirajuću dokumentaciju vezanu uz prljave rabote Gračani dolje ako to još nekoga interesira u ovoj Državi 1- link kako nešto može raditi ilegalno ili polu ilegalno godinama i gradu ne plaćati najam naravno uz znanje odgovornih – link 1,06 sekunda  https://www.youtube.com/watch?v=i0kL2fn7wd0 , a uz to se priča proširila da je ilegalnom poduzetniku isplaćeno više od 500 000 kn.)

Neshvatljivo je kako se Grad Zagreb bahato razbacivao novcem hrvatskih građana , a sve u cilju kako bi navodno “udovoljio svojim kumovima i ostalima””!? koji su već spremni i spremno čekaju da se ova parcelizacija ozakoni i postane službena, pa da oni ova naša zemljišta dobiju po niskim cijenama i tu sagrade ugostiteljske objekte ili što već ne poput spomenika umotvoru,…!? Nemoguće je da se dobije poziv na parcelizaciju zemljišta u 13 sati, a parcele su već u 10 sati ujutro isparcelizirane. Eto samo ovaj detalj je jasan znak da tu nešto ne štima i da nije transparentno.

Ovo što Bandić najvjerojatnije pod prisilom „nevidljivih“ radi je strašno, kao da mu je to sve ćaćino , kaže rezignirano jedan od brojnih (71) vlasnika parcela. Nećemo mu dozvoliti da on svojata naša zemljišta i naše parcele i na njima se netko bogati, pa nismo ni mi tako ograničeni i maloumni da nebismo znali upravit sa našim vlasništvom, a ne samo on i svi , lako moguće  “već predviđeni budući vlasnici”. A što se tiče samog okretišta tramvaja, Bandić i Grad Zagreb je prije godinu i pol dana napravio potpuno novo okretište tramvaja za koje se potrošilo 24 milijuna kuna, koje sad želi rušiti i raditi opet isto novo i ponovno trošiti ogroman novac. Što bi to trebalo biti već “kriminal”!? i bacanje našeg novca u vjetar, a trpanja opet našeg novca ponovo u “nečije džepove”!? Ovo je nevjerojatno, toga ima samo u Hrvatskoj.

Grad Zagreb je samo prije godinu i pol dana utrošio vrtoglavih 24 milijuna kuna za rekonstrukciju tramvajske pruge i okretišta tramvaja Gračani dolje, što je jako dobro vidljivo na ovom linku 2- http://www.zagrebancija.com/od-mihaljevca-do-sljemenskog-tunela-za-8-minuta/ .

Tada je gradonačelnik Bandić izjavio:

Ovo je prva faza jer ljude treba kvalitetno “prebaciti” s Mihaljevca do Dolja. Stara “ljepotica je otišla u mirovinu”, a zamijenit ćemo je modernom s najnovijim dostignućima i najvišim standardima u Europi. Čekamo odluku komisije za žalbe. Dvije tvrtke, Doppelmayr i Leitner, su konkurirale. Jedna je uložila žalbu, a kad to bude gotovo, počinjemo “delati”. Stara trasa žičare je uklonjena, obići ćemo je za 10 do 15 dana – izjavio je tada (3.kolovoza 2017 godine) zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Namjerno nismo žurili jer nismo htjeli raditi na uštrb kvalitete – pojasnio je Bandić eventualne nedostatke koji će biti uklonjeni u narednih mjesec dana.

Produljit ćemo pločnike stajališta. Trebale su građevinske dozvole da se to “popegla”. Kad tramvaj stane, svi će izlaziti na pločnik, a neće zagaziti na zemlju – tvrdio je tada Milan Bandić. U svakom slučaju – rekonstrukcija tramvajske pruge u duljini od preko 5 kilometara trajala šest mjeseci, a to je Grad platio 24 milijuna kuna, i sad bi Bandić sve to ponovio.
2 2019 GRAČANI GEODATA e-mal ortofoto podloga_500 11.06.2019 13,20 sata (1)

Narodna poslovica: ponavljanje je učiteljica i majka života!

   – Nije preporučljivo otimati i nadati se dobru!

Autor/Totalno.hr/Foto/Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI