EKSKLUZIVNO: Veliki udar na liste Domovinskog pokreta i HDZ-a u Slavoniji

EKSKLUZIVNO: Veliki udar na liste Domovinskog pokreta i HDZ-a u Slavoniji

U zadnja tri dana u Slavoniji i Baranji se kuha velika koalicija koja će zasigurno HDZ-u i Domovinskom pokretu Miroslava Škore oduzeti određeni broj mandata. Iz provjerenih izvora, a koje su nam naknadno neslužbeno potvrdili bliski suradnici aktera čija imena se spominju kao kandidati za liste.

Naime HDSSB umirovljenog generala Hrvatske vojske i zapovjednika obrane Osijeka Branimira Glavaša, NEOVISNI ZA HRVATSKU Brune Esih, HSP Karla Starčevića, MOST nezavisnih lista, te još nekoliko stranaka stvaraju veliku koaliciju za nadolazeće parlamentarne izbore, a u ovoj koaliciji izašli bi na izbore u 4, 5 i 11 izbornoj jedinici.

Naime ovako velika koalicija nadasve i nebi privukla veliku pažnju, dok nismo saznali  da listu u 4. izbornoj jedinici će nositi Meštrović Ivan, predsjednik NK Osijeka i veliki obožavatelj Osječke Kohorte, jedan od najuglednijih i najutjecajnijih osoba u Osijeku i Osječkoj Županiji. Inaće je Ivan unuk Adama Meštrovića jednog od najutjecajnih HDZ-ovaca u Županiji Osječko-Baranjskoj 90 ih godina, koji je bio godinama i saborski zastupnik, dok bi po našim saznanjima listu u 5. Izbornoj jedinici trebao nositi Nikola Kajkić kojeg posebno i ne trebamo predstavljati i opisivati. Naime poznato je da se Kajkićevo ime vezalo za listu Domovinskog pokreta Miroslava Škore, međutim to se nije dogodilo. Naši izvori govore da ukoliko Kajkić bude nosio listu za 5. izbornu jedinicu lista koju bude on nosio će zasigurno toj listi donijeti najmanje 2 mandata. Naš izvor nam govori da je Kajkić bio izvan politike ali da u Slavoniji uživa respekt i ugled, te da će to zasigurno na ovim izborima i mandatima naplatiti. Do objave ovog članka pokušali smo kontaktirati Kajkića i Meštrovića ali nismo dobili odgovor.

Na listi  u 4 i 5 izbornoj jedinici po našim saznanjima biti će još puna poznatih imena i istaknutih osoba sa područja Slavonije i Baranje, tako da se zasigurno ne piše dobro kako HDZ-u a tako niti Domovinskom pokretu Miroslava Škore, čije su 4 i 5 izborna jedinica najjače baze. Sa sigurnošću možemo zaključiti da nas čekaju nikad neizvjesniji izbori!

Gore navedenom svakako treba naglasiti da je iznenađenje i da će listu za 11. izbornu jedinicu nositi Marijan Knezović mladi novinar i publicist iz Hercegovine, izuzetno popularan u dijaspori, a na toj listi bi se navodno još trebao naći i jedan general HVO i HV-a.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI