Dubrovački biskup Mate Uzinić i predsjednica Grabar-Kitarović o aktualnim temama važnim za Crkvu i društvo

Dubrovački biskup Mate Uzinić i predsjednica Grabar-Kitarović o aktualnim temama važnim za Crkvu i društvo

Uoči blagdana sv. Vlaha, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u subotu su u Dubrovniku održali kratki sastanak na kojem su razgovarali o aktualnim temama važnim za Crkvu i društvo.


Biskup Uzinić primio je Predsjednicu u svom Biskupskom dvoru te je proveo kroz palaču. Tijekom obilaska palače, povjesničar umjetnosti Ivan Vigjen Predsjednicu je upoznao s bogatom poviješću palače i njezinom važnošću za povijest Grada Dubrovnika, s posebnim naglaskom na nedavnu obnovu palače koja je prethodila biskupovom povratku u staru gradsku jezgru.


Prilikom boravka u Dubrovniku predsjednica Grabar-Kitarović susrela se s predstavnicima Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, koji prigodom obilježava 25 godina djelovanja, sudjeluju na stručnom skupu, a koji se pod pokroviteljstvom Predsjednice održava u Dubrovniku.


Predsjednica Grabar-Kitarović susrela se i s članovima Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika, koji su je dočekali ispred crkve sv. Vlaha.


U nastavku boravka u Dubrovniku predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovala je na tradicionalnoj Večeri od Kandelore u dubrovačkoj utvrdi Revelin, kojoj je domaćin bio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

U nedjelju ujutro, na blagdan Sv. Vlaha, ujedno i Dan grada Dubrovnika, ispred katedrale služit će se koncelebrirana sv. misa koju će predvoditi hvarski biskup mons. Petar Palić, a nakon toga će se u procesiji dubrovačkim ulicama nositi relikvije i barjaci župa koje štuju sv. Vlaha.

Posljednjeg dana Feste, u nedjelju 10. veljače, održat će se svečana procesija na Goricu sv. Vlaha, nakon čega će se pred svečevom crkvom svečano spustiti barjak.

Autor/Totalno.hr/Hina/Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI