U Gornjoj Dubravi u Zagrebu obilježen Dan Vesne Parun

U Gornjoj Dubravi u Zagrebu obilježen Dan Vesne Parun

U utorak 10. travnja 2018. s početkom u 18:00 sati u Narodnom sveučilištu Dubrava, Kulturni centar, Dubrava 51a, Zagreb održalo se OBILJEŽAVANJE DANA VESNE PARUN U GORNJOJ DUBRAVI.

Organizatori su bili Grad Zagreb i Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava u suradnji sa Narodnim sveučilištem Dubrava – Kulturni centar. Suradnici su Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centar za autizam, Osnovna škola Žuti brijeg, Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osnovna škola Čučerje, Osnovna škola Vjenceslav Novak te Dom za starije osobe Dubrava.

Svečanom otvorenju „Dana Vesne Parun“ u ime gradonačelnika prisustvovao je njegov izaslanik, gospodin Frano Boban, stručni savjetnik u Gradskom uredu za kulturu.

-Vesna Parun je svakako najistaknutija hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća. Ono što je Ivana Brlić Mažuranić hrvatskoj bajci, Dora Pejačević hrvatskoj muzici, Slava Raškaj hrvatskoj slici, to je, i puno više, Vesna Parun hrvatskoj lirici. To mjesto u hrvatskoj književnosti zauzela je zahvaljujući raskošnosti pjesničkog izraza, bogatstvu tema i motiva i stvaralačkoj plodnosti, rekla je Andreja Marcetić koordinator manifestacije.

Napomenula je kako je ovo događanje tek jedna u nizu aktivnosti koje će Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava provoditi vezano uz naglašavanje značaja rada i stvaralaštva Vesne Parun za našu gradsku četvrt, te se ovom prilikom još jednom zahvaljujem na suradnji i podršci gosp. Damiru Onišku, predsjedniku Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, kao i kolegama vijećnicima.

Obilježavanje Dana Vesne Parun započelo je pozdravnim govorima Damira Oniška, predsjednika Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, koji je koji govorio o aktivnostima Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava vezano uz obilježavanje Dana Vesne Parun te imenovanje trga. Potom je slijedio prikaz razvoja ideje obilježavanja Dana Vesne Parun u Gornjoj Dubravi, koju je predstavio prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor Sveučilišta u Zagrebu.

Slijedio je prikaz značaja stvaralaštva Vesne Parun kroz kulturološku dimenziju, tradiciju i njegovanje hrvatskog identiteta koji je predstavio viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje mr.sc. Tomislav Ogrinšak. O životu i stvaralaštvu Vesne Parun govorili su doc. dr. sc. Marina Protrka Štimec i dr. sc. Tin Lemac.

Slijedila je smotra literarnog i recitatorskog stvaralaštva korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava i Doma za starije osobe Dubrava te učenika Osnovne škola Antuna Mihanovića i Osnovne škola Vjenceslava Novaka te druženje na izložbi likovnih radova učenika Centra za autizam, Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Osnovne škole Žuti Brijeg i Osnovne škole Čučerje te korisnika Doma za starije osobe Dubrava.

Foto/Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI