Donald Trump se VRATIO! Trump se nakon dvogodišnje zabrane vraća na YouTube i Facebook

Donald Trump se VRATIO! Trump se nakon dvogodišnje zabrane vraća na YouTube i Facebook

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je u petak na YouTubeu i Facebooku, u povratku na tehnološke platforme koje je koristio za pokretanje svog političkog uspona sve dok nije odsječen nakon napada na Kongres 6. siječnja 2021. njegovi sljedbenici.

Objave na njegovoj Facebook stranici i YouTube kanalu, koje su bile naslovljene “VRATIO SE!”, prikazuju video CNN-a koji najavljuje izbor Trumpa za predsjednika u utrci protiv Hillary Clinton 2016. godine. Zatim prelazi na zaslon ‘Trump 2024’.

Istu snimku objavio je na YouTube , čime je u petak najavio da mu također žele dobrodošlicu natrag.

“Oprostite što ste čekali”, kaže Trump u videu.

Alphabet Inc (GOOGL.O) YouTube obnovio je Trumpov kanal ranije u petak. Meta Platforms Inc (META.O) vratila je Trumpove Facebook i Instagram račune ranije ove godine.

Novi vlasnik platforme Elon Musk ponovno je otvorio njegov Twitter račun u studenom, no Trump se još nije oglasio na Twitteru.

Trump je osnažio svoju nevjerojatnu predsjedničku kampanju 2016. korištenjem društvenih medija. Njegov povratak daje mu pristup ključnim sredstvima za političko prikupljanje sredstava, što mu omogućuje da dosegne ukupno 146 milijuna sljedbenika na tri glavne tehnološke platforme dok se još jednom kandidira za predsjednika 2024. godine.

“Pažljivo smo procijenili kontinuirani rizik od nasilja u stvarnom svijetu, dok smo balansirali između mogućnosti glasača da jednako čuju glavne nacionalne kandidate uoči izbora”, rekao je YouTube u tweetu, govoreći o svom potezu da vrati njegov račun.

Trumpov predizborni tim nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Glasnogovornik njegove kampanje rekao je za Fox News Digital u siječnju da će povratak na Facebook “biti važan alat za dopiranje do birača u kampanji 2024.”

Bivši predsjednik osnovao je svoju vlastitu platformu društvenih medija pod nazivom Truth Social krajem 2021., na koju se oslanjao za komunikaciju s pristalicama tijekom njegove zabrane pristupa Twitteru i Meti.

YouTube je zabranio Trumpa 2021. zbog kršenja njegove politike protiv poticanja nasilja nakon što su njegovi pristaše upali u američki Kapitol.

Izvor/ Reuters/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI