Domovinski pokret obilježio ustrojstvo Zbora narodne garde: Zahvale poginulim i ranjenim pripadnicima prvog povijesnog postrojavanja ZNG-a

Domovinski pokret obilježio ustrojstvo Zbora narodne garde: Zahvale poginulim i ranjenim pripadnicima prvog povijesnog postrojavanja ZNG-a

Danas su članovi Domovinskog odbora Domovinskog pokreta obilježili ustrojstvo Zbora narodne garde (ZNG-a). U ime Domovinskog pokreta poštovanje prema svojim suborcima iskazali su Stipo Mlinarić, pripadnik legendarne 204. vukovarske brigade, od prvih dana s puškom u ruci, i prof. dr. sc. Milan Vrkljan, osnivač i prvi načelnik saniteta 118. brigade HV-a na Ličkome ratištu.

Današnji dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske proglašen je u spomen na održavanje svečane smotre Zbora narodne garde (ZNG) 1991. godine na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici.

Vrijeme ne blijedi našu zajedničku memoriju na te ponosne dane u osvit stvaranja nove hrvatske državnosti. U nama su i danas žive uspomene i slike mladih hrvatskih dragovoljaca, zbijenih u jedinstveni zbor, koji su snagom svoje odlučnosti uz vojničku predanost i odanost hrvatskoj domovini hrabrili srca u to vrijeme neizvjesnosti i opravdane zabrinutosti svih hrvatskih domoljuba i hrvatskog naroda u cjelini.

Naš spomen danas, uz sve misli zahvale, ide prvenstveno poginulim i ranjenim pripadnicima ovog prvog povijesnog postrojavanja ZNG-a, kao i svim hrvatskim braniteljima.

Domovinski pokret zalaže se, i zalagat će se, da hrvatske oružane snage uz primjenu vrhunskih suvremenih vojnih znanja i vještina, bogatog vojnog iskustva iz Domovinskog rata, sada i u budućnosti svojom opremljenošću i vrsnošću ustroja budu spremne na obranu domovine u svakom trenutku, primjereno novim geopolitičkim, te drugim očekivanim i manje očekivanim ugrozama.

Izvor/ Domovinski pokret

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI