ŠKORO ŽELI BITI PREMIJER Domovinski pokret sklopio predizbornu koaliciju sa Zelenom listom

ŠKORO ŽELI BITI PREMIJER Domovinski pokret sklopio predizbornu koaliciju sa Zelenom listom

Domovinski pokret Miroslava Škore i Zelena lista dogovorili su predizbornu koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore, objavili su u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare.

„Potpisali smo koalicijski sporazum sa Zelenom listom koja me je podržala i u predsjedničkoj kampanji i drago nam je zbog toga jer Domovinski pokret također smatra da je pitanje zaštite okoliša i ekologije izuzetno važno”, izvijestio je Miroslav Škoro na konferenciji ispred parka Maksimir.

Izrazio je nadu da će zajedno sa Zelenom listom pronaći kvalitetna rješenja i zajedno stvoriti pobjedničku listu.

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić izvijestio je da je Zelena lista izašla iz zagrebačke Gradske skupštine, vratila mandat i sada se okreće pripremama za parlamentarne izbore.

O pregovorima s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao kako je uvjeren da će on najkasnije sutra donijeti konačnu odluku ulazi li u Domovinski pokret.

Reakciju Andreja Plenkovića na Penavinu izjavu ocijenio je neprimjerenom jer ,  kako je kazao, država  je vlasnik Borova.

„Ne vidim čemu prijetiti jednom gradonačelniku i cijelom gradu i tvornici Borova na taj način”, kazao je Škoro napomenuvši da unutra HDZ-a postoje unutarstranački interesi ali da zbog toga ne trebaju trpjeti ni Vukovar, ni Borovo, ni radnici Borova.

Na upit je li ponudio Penavi da bude nositelj izborne liste u svojoj izbornoj jedinici Škoro je odgovorio kako Penava prvo mora razriješiti svoj formalno pravni status sa HDZ-om i da će tek onda razgovarati s njim o uvjetima.

Škoro je naveo kako je puno HDZ-ovaca izašlo iz te stranke i prišlo Domovinskom pokretu, ali ne „kapitalaca” već „običnih ljudi” nezadovoljnih vodstvom HDZ-a.

Škoro je otkrio i kako je jedan od razloga prestanka razgovora s Mostov bila njihova želja da se Hrvatska teritorijalno podijeli što Domovinsko pokret, kako je rekao, nema ambiciju. „Hrvatska je mala zemlja i ne vidim razloge za podjele”, kazao je .

U Slavoniji, dodao je, očekuje da će ponoviti dobar rezultat poput onog na predsjedničkim izborima.

Informacije da je Domovinski pokret razgovarao s HDZ-om ili SDP-om Škoro je nazvao spinovima i odlučno odbacio.

„U konačnici ćemo o tome razgovarati kada vidimo koliko mandata imamo..Pokazao sam da sam osoba koja je spremna razgovarati , primiti kritiku, promijeniti i mišljenje i ispričati se ali ne želim prejudicirati u tom smisli jer bi to bilo kontraproduktivno”, kazao je Škoro.

Potvrdio je da je kontaktirao i Marijanu Petir no da se još nisu ništa dogovorili, te da će se danas naći s predsjednikom HSP-a Karlom Starčevićem. Za Brunu Esih kazao je da s njom nije razgovarao.

Za svog dugogodišnjeg prijatelja Ivu Enjingija koji je izašao iz Domovinskog pokreta kazao je kako je siguran da će s njim brzo sjesti i o svemu razgovarati. „On smatra da bi Domovinski pokret na izbore trebao ići samostalno a ja mislim da treba objediniti politički spektar koji je rascjepkan”, kazao je Škoro.

Otkrio je također da na izbornu kampanju Domovinski pokret planira potrošiti do dva milijuna kuna, a da očekuje i donacije , dok za kampanju ocijenjuje da će biti neobična jer su upute Stožera civilne zaštite konfuzne.

O datumu izbora, kazao je Škoro, odlučit će HDZ i SDP, a na upit ima li ambicija postati premijer odgovorio je potvrdno. „Imam, zašto da ne”, rekao je. (Hina)

Foto: Izvor/ Facebook/ Miroslav Škoro

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI