Domovinski pokret: Tomašević i Možemo! putem udruga izvukli više od 100 milijuna kuna

Domovinski pokret: Tomašević i Možemo! putem udruga izvukli više od 100 milijuna kuna

Iz Domovinskog pokreta ustvrdili su u ponedjeljak kako su članovi platforme Možemo! iz zagrebačkog i državnog proračuna “izvukli” više od 100 milijuna kuna te su najavili da će dokumente o financiranju platforme Možemo!, prezentirati u utorak budući da oni sami to nisu napravili danas do 12 sati.

“Pristojno smo čekali danas do 12 sati da Tomislav Tomašević, Rada Borić, Sandra Benčić i Možemo javno objave tražene podatke. Oni to nisu učinili, već su objavili podatke o troškovima svoje kampanje”, stoji u priopćenju.

“”Možemo! i Tomislav Tomašević očito pokušavaju sakriti od javnosti da su na čelu mreže tzv. udruga, lažnih instituta, proteklih godina iz proračuna Grada Zagreba, državnog proračuna RH i stranih donacija, izvukli više od 100 milijuna kuna”, ustvrdili su iz Domovinskog pokreta.

U DP-u tvrde kako je razlog izbjegavanja polaganja javnih računa i sakrivanje prave istine od građana Zagreba “sasvim očit”, odnosno da su “Tomislav Tomašević i aktivisti Možemo proteklih godina organizirali mrežu povezanih udruga i lažnih instituta kojima su oni bili ili jesu na čelu”.

“Kako se sve takve organizacije, sve ‘cosa nostre’, jednostavno razotkrivaju samo na jedan način: praćenjem traga novca, pozivamo sve medije, sve novinare i sve građane da i oni krenu tragom novca, tragom milijunskih isplata tzv. udrugama i tzv. Institutima, ‘projektima’ kojima su na čelu prvaci Možemo!”, istaknuli su iz DP-a.

Domovinski pokret objavio je i tablicu s navodnim iznosima dodijeljenim udrugama: Zelena akcija, Multimedijalni institut, Zaklada Solidarna, Centar za ženske studije, Institut za političku ekologiju i Centar za mirovine studije, s ukupnim iznosom oko 130 milijuna kuna.

U DP-u tvrde da je u mnogim slučajevima “više od 70 posto tog javnog novca isplaćeno za plaće, honorare i putne naloge vođama Možemo”, te da su njime financirali vlastite interese i svoje političke agende.

“Pozivamo i sve institucije Grada Zagreba, sva državna tijela na proračunu RH, da javno objave sve podatke o uplaćenim iznosima na račune te interesne mreže tzv. udruga, lažnih instituta, vezanih uz vođe i kandidate Možemo”, stoji u priopćenju iz Domovinskog pokreta. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI