HDZ BEZ DOMOLJUBNE KOALICIJE SRLJA U PROPAST? Tomislav Karamarko jedini poslije dr. Franje Tuđmana vratio HDZ na pravi put, i tamo gdje pripada – među demokršćane!

HDZ BEZ DOMOLJUBNE KOALICIJE SRLJA U PROPAST? Tomislav Karamarko jedini poslije dr. Franje Tuđmana vratio HDZ na pravi put, i tamo gdje pripada – među demokršćane!

Izbori čine čuda a predizborno vrijeme ima moć mijenjati ljude. To se odnosi na HDZ iz kojeg svako malo izleti neki spin. Trenutno se na sve načine s mnogih adresa pojedinaca nastoji razvodniti domoljubna koalicija koju slaže Miroslav Škoro, a koja je neposredna opasnost za HDZ jer bi mogla odnijeti brojne glasove na desnici stranke. Očito je da Plenković zna kakve probleme bi to moglo donijeti stranci a začuđuje ponašanje brojnih članova a i članica.

Izbori su nam jako blizu. Što se činilo daleko sad je tu kraj nas. Samim tim pojačavaju se aktivnosti na svim političkim stranama. S obzirom da je jasno kako ne može biti apsolutne većine , što javno što tajno razgovara se o mogućim scenarijima, razmatraju se sve mogućnosti i opcije. HDZ je žurio s izborima i sad ih je konačno dobio a sad im preostaje još samo da i dobiju te izbore. Zadatak se činio lak ali baš i nije tako lak.

S desne strane se nad HDZ-om nadvija oblak šefa Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji opasno prijeti a HDZ ima jedan minus što na čelu s Andrejom Plenkovićem ne može stvoriti jednu tako jaku domoljubnu koaliciju od svojih glasača. Teško i nategnuto može računati i na glasove svojih članova. Po tome ispada da bi HDZ bez Plenkovića daleko mirnije čekao ove izbore.

Možda bi HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom imao najviše izgleda da bude već sada sigurni pobjednik. Pod njegovim vodstvom bi to bio jedan jaki domoljubni HDZ koji bi privukao koalicijske partnere, ali s njima se Plenković obračunao i maknuo ih sa scene. Karamarkovim povratkom u vrh HDZ-a dobila bi se izvorna autentičnost. Tomislav Karamarko je jedini poslije dr. Franje Tuđmana vratio HDZ na pravi put, i tamo gdje pripada – među demokršćane!

Pitanje koje se postavlja može li HDZ računati na Škorinu domoljubnu koaliciju kao partnera s kojim bi učvrstio vlast? Sve ukazuje na to da Škoro ne bi uzeo kao partnera HDZ, i to zbog Andreja  Plenkovića. Ispada da je Plenković najveći uteg HDZ-u pred izbore. U vrijeme krize je možda i zadobio simpatije glasača ali previše je njegovih ministara otišlo zbog pritiska javnosti, a oni su bili njegov izbor i štitio ih je do samog kraja. Gafovi su to koje ljudi ne zaboravljaju a uskoro ćemo vidjeti tko je bio dobar a tko nije.

Tekst i Foto: Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI