DOLAZI NAM GRADONAČELNICA: Ako ima mudrosti i osjećaja prema Zagrepčanima, HDZ će podržati Vesnu Škare Ožbolt da sruši Milana Bandića s trona

DOLAZI NAM GRADONAČELNICA: Ako ima mudrosti i osjećaja prema Zagrepčanima, HDZ će podržati Vesnu Škare Ožbolt da sruši Milana Bandića s trona

Da bi čovjek bio pošten, mora uvijek znati što je dobro a što zlo, ali imati snage i odlučnosti oduprijeti se zlu a podržati dobro. lokalni izbori koji su u svibnju 2021. godine donose nam bitne promjene za građane grada Zagreba pod sloganom “Dolazi nam gradonačelnica”.  Svi mi već jako dobro znamo da je to slogan buduće gradonačelnice Zagreba, nekadašnje ministrice pravosuđa i jedne od najbližih suradnica Franje Tuđmana, Vesne Škare Ožbolt koja će svim svojim snagama na terenu i svojom ljubavi prema gradu Zagrebu srušiti s trona aktualnog gradonačelnika Milana Bandića kojeg građani više ne žele na čelu svojeg voljenog Grada.

Bandić i njegovi suradnici prolaze najteže dane u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri, vjerojatno najteže od onda kada je pod sumnjom na korupciju završio u zatvoru, stoga nije ni čudno da je građanima Zagreba više dosta njegove politike i žele promjene na čelu gradskih vlasti.

“Sve o kandidaturi što sam najavila stoji i dalje i ozbiljno idem u taj projekt. Toliki su problemi pred gradom, dolazi obnova od potresa i potrebno je povući 500 milijuna eura za to” objasnila je bivša ministrica pravosuđa, zaposlenica Ministra vanjskih poslova i Ureda predsjednika Franje Tuđmana 1991. godine, Vesna Škare Ožbolt za lokalni portal Zagreb.info.

Vesna Škare Ožbolt smatra kako ima sve što je potrebno za preuzimanje vrlo važne funkcije, a to su “nova energija, iskustvo u upravljanju i vođenju, uključivost”.

Na pitanje kako misli osvojiti vlast i gdje će tražiti političku podršku, a zatim i loviti glasove birača, kandidatkinja je rekla kako je jako inkluzivna te da je za provesti zahtjevnu obnovu Grada, ali i srušiti staro vodstvo, potreban vrlo široki konsenzus. “Nama je potreban konsenzus i jasan odgovor. Gradu je potrebna sustavna, a ne stihijska obnova, to je jako širok zahvat na svim razinama”, objasnila je Škare Ožbolt.

Na konkretniji upit o mogućoj suradnji s HDZ-om za lokalne izbore, ostavila je široki prostor za pregovore i mogući dogovor. “Ne isključujem njihovu podršku. Ponavljam, treba nam konsenzus, moramo ići zajedno kako bismo proveli sve što je potrebno da naš Zagreb napokon zaživi”, zaključila je Vesna Škare-Ožbolt.

Pobjeda Plenkovićevih kadrova na unutarstranačkim izborima u zagrebačkom HDZ-u veliko će ovisiti i o podršci Vesni Škare Ožbolt, koja će biti vrlo logična ako bez fige u džepu žele srušiti aktualnog gradonačelnika Bandića. Sve će to, naravno, ovisiti o unutarstranačkim izborima u HDZ-u gdje Plenković sprema veliku čistku Bandićevih ljudi u zagrebačkoj organizaciji HDZ-a, a očito mnoge stvari rješavati će u hodu.

U HDZ-u mnogi kažu da Vesna Škare Ožbolt ima solidnu potporu među članstvom te stranke a tako i u gradu Zagrebu, iako je ona nezavisna, nije stranačka, među članovima HDZ-a joj u prilog ide to što je bila jedna od najodanijih suradnica prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. To je onaj dio koji HDZ-ovci jako cijene i vole.

Kako se mijenjaju politika i društvene norme, tako se nastoji mijenjati savjest čovjeka. Svaki čovjek ima svoju savjest kao skup moralnih normi na temelju kojih se snalazi u društvu, na temelju kojih razlikuje dobro i zlo. Svima nama naša savjest, kao unutarnji glas čovjeka govori, kako postupati i djelovati. Stoga ne sumnjamo u pobjedu Vesne Škare Ožbolt, samo je pitanje u kojem smjeru će savjest gospodina Plenkovića i zagrebačkog HDZ-a krenuti, jer ako su vagali kada će doći trenutak da imaju poštenu, iskrenu suradnju s čelnicima gradskih vlasti, eto, taj trenutak je sada. Građani će postupiti u skladu sa svojom savjesti, a hoće li i HDZ?

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Privatna arhiva Vesna Škare Ožbolt

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI