Miro Kovač: “Ne smije se dogoditi HDZ-u i Vladi RH da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda”

Miro Kovač: “Ne smije se dogoditi HDZ-u i Vladi RH da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda”

Nekoliko tisuća izaslanika okupilo se na Izvještajnom saboru HDZ-a, koji se održavao u subotu, u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu. Izaslanici HDZ-a su prihvatili novi stranački statut koji osigurava veći utjecaj članstva i povećava razinu unutarstranačke demokracije (jedan član, jedan glas).

Saborski zastupnik i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač iznio je niz kritika zbog trenutne afere Hotmail koja trese HDZ i Vladu RH ističući biti vjerodostojan znači da činiš što govoriš i govoriš ono što činiš. Ne smije se dogoditi nama u HDZ-u i hrvatskoj vladi da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda”, poručio je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač pozivajući na vjerodostojnost.

“Stvari se mijenjaju, kako to objasniti? Time što birači gube povjerenje u one stranke koje ne uspijevaju ponuditi rješenja za goruće probleme. Kada se stranke udalje od naroda. Drugim riječima, ako je pod upitnikom vjerodostojnost stranke. To se nama ne smije dogoditi. Bez vjerodostojnosti nema uspjeha, nema izbornih pobjeda.

Učili smo na svojim greškama, prije dvije godine smo pobijedili na izborima pozivajući se upravo na vjerodostojnost”, govorio je Kovač.

“Dragi prijatelji, danas, trenutno smo suočeni s velikim izazovima. Dovodi se u pitanje naša vjerodostojnost. Moramo biti jedinstveni i snažni u beskompromisnom odbacivanju svega onoga što je za Hrvatsku štetno, što nije dobro za našu stranku.

U našoj demokraciji ključne procese ne mogu voditi mimo naše stranke, izvan naše stranke, takozvani eksperti bez demokratskog legitimiteta”, rekao je Miro Kovač.

“Ti su eksperti HDZ-u u prošlosti nanijeli veliku štetu. Bilo ih je među nama, ušli su, izlazili su, legitimno je. Ali ne može se izaći i prerezati članska iskaznica, ona je svetinja”, govorio je Kovač.

“Bravo, Miro”, viknulo je okupljeno članstvo.

“To je ponižavanje svih članova, svih vas, vi ste naša kičma, naša pamet”, nastavio je Kovač.

“Eksperti da, ali u funkciji politike, vlade i HDZ-a. Biti vjerodostojan znači činiti ono što govoriš i govoriti ono što činiš”, govorio je Kovač dodavši da se nikada ne smije dogoditi “da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda”.

“To ne smijemo dopustiti, mi smo odgovorni za ono što činimo. Ali smo odgovorni što bez prigovora prihvaćamo. Jedini recept je da jačamo unutarstranačku demokraciju. Nedavno smo položili ispit u saboru jer smo mogli glasati po savjesti”, kazao je Kovač i pozvao na jačanje unutarstranačke demokracije kazavši da se veseli usvajanju novoga Statuta stranke.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI