Plenković s dobitnikom Nobelove nagrade Modrichem o poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga

Plenković s dobitnikom Nobelove nagrade Modrichem o poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima prof. dr. Paula Modricha, američkoga znanstvenika hrvatskih korijena te dobitnika Nobelove nagrade za kemiju 2015. godine, a na sastanku se razgovaralo o suvremenim postignućima i promjenama u zdravstvu.

Uz predsjednika Vlade bio je ministar zdravstva Milan Kujundžić te posebni savjetnik za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić. U pratnji prof. dr. Paula Modricha bio je prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Odbora za Međunarodne odnose Američke akademije za forenzičke znanosti te predsjednik Međunarodnoga društva primijenjenih bioloških znanosti,  priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Prof. dr. Paul Modrich dobitnik je Nobelove nagrade za kemiju u 2015. za istraživanja kemijskih mehanizama popravaka oštećenja na DNK, a ovih je dana u Hrvatskoj kako bi sudjelovao na 11. ISABS konferenciji o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini koja će se se od 17. do 22. lipnja održati u Splitu. Rezultati njegova rada važni su za unapređenje liječenja raka debelog crijeva, ali i za određeni postotak drugih tumora i neurodegenerativnih bolesti.

Na sastanku se, navodi se u priopćenju, raspravljalo o suvremenim postignućima i promjenama u zdravstvu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković upoznao je prof. dr. Paula Modricha s aktivnostima koje Vlada poduzima na području zdravstva, kao i planovima u sljedećem razdoblju za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga i modernizaciju sustava. Na kraju, predsjednik Vlade čestitao je prof. Modrichu na postignućima te mu zaželio ugodan boravak u Hrvatskoj. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI