Ministar Kujundžić: Rijetki djelatnici na Hitnoj službi provedu cijeli radni staž, ali demokratski je razgovarati

Ministar Kujundžić: Rijetki djelatnici na Hitnoj službi provedu cijeli radni staž, ali demokratski je razgovarati

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u četvrtak na upite o beneficiranom radnom stažu za djelatnike Hitne pomoći, kako predobro zna stanje na Hitnoj intervencijskoj službi da bi analizirao pojedinačne slučajeve te da rijetki provedu cijeli radni staž na Hitnoj, ali demokratski je tražiti i razgovarati pa će se kroz razgovor vidjeti što mogu dobiti.

Naglasio je kako treba razgovarati jer je “puno je onih koji bi uvjetno rečeno mogli tražiti beneficirani – da li su to samo ovi koji traže ili brojni oni koji ne traže, treba razgovarati”.

Na pitanje može li zamisliti situaciju da neki medicinski djelatnik sa 65 godina ide raditi na Hitnu intervenciju, Kujundžić je odgovorio kako “predobro zna Hitnu da bi sada analizirao pojedinačne slučajeve”. Dodao je i da “obično sa 65 godina ne idu raditi na Hitne intervencije, rijetki ljudi cijeli staž provedu na Hitnoj, ali treba razgovarati i analizirati”.

Za reformu o zdravstvu Kujundžić je rekao kako iz njegova resora ima deset točaka, a osnovna točka o kojoj stalno govori je, sačuvati dostupnost, sačuvati kvalitetu i sačuvati ljudske resurse.

“To je osnovna poruka koju treba čuvati, dakle bez revolucije, nego evolucijom, čuvati to što imamo i popravljati”, kazao je ministar. Zaključio je da bi za hrvatsku državu bio osnovni cilj napraviti novu Sveučilišnu bolnicu u Zagrebu.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI