Plenković s glavnim direktorom Međunarodnog odbora Crvenog križa Yvesom Daccordom

Plenković s glavnim direktorom Međunarodnog odbora Crvenog križa Yvesom Daccordom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima glavnog direktora Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Yvesa Daccorda.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i Stjepan Sučić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja.

Razgovaralo se o pitanju nestalih osoba pri čemu je predsjednik Vlade izvijestio o naporima i aktivnostima koje Hrvatska poduzima s ciljem rasvjetljavanju sudbine nestalih osoba. Naglasio je kako je pitanje nestalih prvenstveno humanitarno pitanje koje je potrebno što prije zatvoriti i na taj način osigurati dignitet žrtava i njihovih obitelji.

U kontekstu ubrzanja samog procesa istaknuo je važnost suradnje, razmjene informacije i dokumentacije sa zemljama iz regije. Direktor Yves Daccord upoznao je sugovornike sa ulogom i aktivnostima Međunarodnog odbora Crvenog križa te pohvalio dosadašnju suradnju s Hrvatskim Crvenim križem.

Razgovaralo se o načinima na koje ICRC može doprinijeti pronalasku nestalih osoba pri čemu je naglašena potreba suradnje sa Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je na razini Hrvatske nadležno za ovu problematiku, priopćeno je iz Ureda predsjednika vlade.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI