Promocija diplomanata specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike

Promocija diplomanata specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike

Na Visokoj policijskoj školi održana je svečana promocija polaznika specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je na svečanoj promociji diplomanata specijalističkog diplomskog stručnog studija kriminalistike. Nakon dodjele diploma ministar je uručio pohvalnice najboljim stručnim specijalistima.

U svečanoj atmosferi, uz brojne okupljene članove obitelji diplomanata i prigodni program zbora i tamburaškog sastava Policijske akademije, promociji stručnih specijalista prisustvovali su uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, domaćini – dekan Visoke policijske škole Krunoslav Borovec i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, ali i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Mirjana Gospić te dekan HVU dr. Franjo Tuđman, brigadir Blaženko Đevoić.

“Tijekom ovog specijalističkog studija, nastavnički i stručni kadar prenio vam je složenija, visokospecijalizirana znanja, poučio vas naprednim vještinama te vas osposobio za samostalno, kompetentno elaboriranje sigurnosne problematike, u vrijeme kada upravo ona postaje globalni fenomen i izazov. Baš zato, studirati na ovom fakultetu i učiti od renomiranih stručnjaka s područja sigurnosti, predstavlja veliku čast, ali ne zaboravimo da ona sa sobom nosi i veliku odgovornost, ali isto tako i velika očekivanja. Stoga vam želim da ovdje stečena znanja što prije oživotvorite u praksi i da vam pomognu u vašem profesionalnom napredovanju i razvoju radi razvitka društva u cjelini, razvijajte timski duh, te prenosite i dijelite svoja znanja i iskustva mlađim kolegama, jer pomaganje i odgovornost prema kolektivu glavne su odlike policijskog posla – rekao je ministar Božinović”, istaknuvši kako je među danas promoviranim stručnim specijalistima, među njih 91 čak 30 žena, što je za posebnu pohvalu, a kako su i među ovogodišnjim novim polaznicima Policijske akademije žene zastupljene s također 30 posto „za pretpostaviti je da možemo već govoriti o trendu koji je pozitivan i koji ćemo sa svim svojim umijećem i znanjem nastojati održati i povećati u budućnosti.“

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina također je uputio čestitke diplomiranim kriminalistima: “Vjerujem da će diploma koju ste stekli na našem visokom učilištu s dugogodišnjom tradicijom, omogućiti da drugi dio vašeg životnog lista bude ispisan i ispunjen mnoštvom životnih radosti i uspjeha, ali koji sigurno neće doći sami po sebi, već mogu biti dosegnuti samo kroz nastavak vašeg truda i zalaganja, kroz vašu odgovornost, ispravno činjenje i samosvjesnost te, ono što je najvažnije, kroz vašu ljubav prema časnoj profesiji koju obavljate i za koju ste se školovali.

I zato očekujem od vas da ovu diplomu prije svega cijenite, da shvatite njezinu težinu i značenje, te da znanja koja ste stekli implementirate u svakodnevnom radu i nesebično ih prenosite svojim kolegicama i kolegama. – istaknuo je glavni ravnatelj Milina, osvrnuvši se i na napore koje Visoka policijska škola ulaže u kreiranje programa sveučilišnog studija na Visokoj policijskoj školi u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu. “Iskreno vjerujem kako ćemo vrlo brzo, nakon više od 15 godina ponovno imati sveučilišni studij na našoj Visokoj školi”, zaključio je glavni ravnatelj Nikola Milina.


Izvor/Hina/MUP/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI