DESNO KRILO HDZ-A SE OKUPLJA? NEMA VIŠE PLENKOVIĆU JA MOGU ŠTO HOĆU I KADA HOĆU

DESNO KRILO HDZ-A SE OKUPLJA? NEMA VIŠE PLENKOVIĆU JA MOGU ŠTO HOĆU I KADA HOĆU

Možda više od lokalnih izbora, nemir se u HDZ-u širi pred unutarstranačke izbore koji će uslijediti kao i lokalni izbori iduće godine. Predsjednik stranke još možda ni ne sluti kako se desno krilo stranke okuplja i priprema mu smjenu njegovih ljudi pa bi se moglo reći da će ga stići pravda domoljuba, vjernika i katolika kojima vodstvo Plenkovića nije nikad bilo po volji.

Koji je to krimen koji ovaj veliki dio članstva stavlja na teret svom predsjedniku? Prije svega tvrdoglavost koja se manifestira u provođenju ideja koje nisu po volji članstva. Nadalje, tu je njegova bahatost a znano je da se još nije pojavio netko tko bi tri puta mogao prevariti desno krilo stranke.

Plenkoviću baš ne ide ni u izboru ministara. Mnogi od njih su zbog afera morali napustiti vladu, ali je zanimljivo da su afere otkrili mediji a Plenković je svoje ministre branio do samog kraja.

Stranka će zasigurno doživjeti krah na lokalnim izborima u Zagrebu, na izborima za gradonačelnika a to će biti previše. Tu je i ljevičarenje koje mu desnica ne može oprostiti pa će tako na birališta izaći sto tisuća onih koji nisu izašli na izbore a sada će izaći samo s jednom željom – srušiti Plenkovića i njegovu liberalno lijevu ekipu. Pa što bude, bit će.

Plenkoviću očito neće biti od koristi ni donekle uspješna borba s pandemijom ni manipulacija s bazom članstva, pa je očito da dolazi njegov politički kraj i kraj vladavine u HDZ-u. Nema više one Plenkovićeve: “Ja sam taj koji jesam, Ja mogu što hoću i kad hoću”….

U HDZ-u su došli do zaključka da je došlo vrijeme za ponos, slavu i domoljublje, a prije svega za iskrenu državotvornu politiku HDZ-a a to s Plenkovićem ne ide ruku pod ruku. Tvrdoglavost je klip koji muči HDZ, a to Plenković nikako da shvati. Više od sto tisuća članova čeka priliku da pokažu i oni su tu, oni odlučuju.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI