Trump tvrdi kako je demokratski memorandum “veoma političan”

Trump tvrdi kako je demokratski memorandum “veoma političan”

Memorandum s oznakom tajne koji su napisali demokrati iz Kongresa kao odgovor na republikanski dokument objavljen prošlog tjedna je “jako političan i dug” i trebalo bi iz njega ukloniti osjetljive podatke prije objave, napisao je američki predsjednik Donald Trump u subotu na svom Twitter profilu.

Trump u petak nije deklasificirao demokratski memorandum koji je trebao biti odgovor na onaj republikanski, objavljen prošlog tjedna.Tvrdi da su FBI i ministarstvo pravosuđa bili neskloni Trumpu u istrazi o Rusiji i izborima 2016. godine.

“Demokrati su poslali vrlo političan i dug memorandum za koji znaju, zbog izvora i metoda (i drugih stvari), da treba biti temeljito ‘pročešljan’, pa mogu optužiti Bijelu kuću za nedostatak transparentnosti”, napisao je američki predsjednik.”Rekao sam im da ga ponovno napišu i pošalju u prihvatljivom obliku”, dodao je.

Njegova odluka da ne dopusti objavu memoranduma naljutila je demokrate koji tvrde da to pokazuje dvostruke standarde oko transparentnosti republikanskog predsjednika.

Trump je 2. veljače odobrio objavu memoranduma članova Odbora za obavještajna pitanja Kongresa iz redova njegove stranke.Demokrati tvrde kako je taj dokument pogrešno protumačio tajne informacije i da mu je namjera bila diskreditirati istragu posebnog savjetnika Roberta Muellera o navodnoj suradnji Rusije i Trumpa tijekom kampanje 2016. godine.

Autor/H/B.B./Foto/VT

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI