DAVIS CUP-Ivan Dodig: Bod u parovima može biti prekretnica

DAVIS CUP-Ivan Dodig: Bod u parovima može biti prekretnica

Hrvatska teniska reprezentacija igra od 2. do 4. veljače u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa protiv Kanade, a Ivan Dodig smatra da bod u parovima može biti jako bitan za ukupan rezultat.

“Bod u parovima može biti jako bitan to je sigurno iz našeg iskustva u svim Davis Cup susretima”, kazao je Dodig.

Hrvatska u paru nije izgubila od susreta protiv Srbije 2015. Izbornik Željko Krajan je za susret protiv Kanade odabrao najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića (3. na pojedinačnoj ATP listi), Bornu Ćorića (47.), Viktora Galović (181.), Ivan Dodig (8. na rang listi igrača u paru) i Franka Škugora (38. u paru).

“Parovi su jako bitan bod koji u većini slučajeva donosi prekretnicu. To je bilo naše iskustvo kada smo igrali finale, vratili smo se preko parova i protiv SAD-a. To će biti bitan meč, siguran sam da neće niti lagano, ali imamo dobar niz od sedam pobjeda u parovima. Nadam se da možemo to nastaviti”, rekao je Dodig, istaknuvši kako očekuje težak meč, ali i da se nada pobjedi uz domaću publiku u Osijeku.

“Publika je bitna, nama posebno koji nemamo priliku igrati na domaćim terenima. Nadam se da će biti dobra atmosfera i da će to izvući iz nas igrača maksimum. Pokušat ćemo donijeti bod u parovima i nadam se pobjedi”, dodao je hrvatski tenisač.

Dodig smatra da Kanada ima jak par, kojeg čine Vasek Pospišil i Daniel Nestor.

“Pospišil i Nestor su jak par, igraju godinama. To će biti težak i zahtjevan meč, ali naše iskustvo govori da protiv velikih timova imamo velike pobjede. I mi smo isto velik tim i moramo se tako postaviti i ići na pobjedu”, zaključio je Dodig.

Autor/H/B.B.

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI