Dani Slavonije u Zagrebu: Ako ste ljubitelji slavonskih suhomesnatih delicija tradicijskih rukotvorina, sireva, medova, voćnih rakija i drugih autohtonih proizvoda onda je Trg bana Josipa Jelačića pravo mjesto za Vas

Dani Slavonije u Zagrebu: Ako ste ljubitelji slavonskih suhomesnatih delicija tradicijskih rukotvorina, sireva, medova, voćnih rakija i drugih autohtonih proizvoda onda je Trg bana Josipa Jelačića pravo mjesto za Vas

Na glavnome gradskom trgu u Zagrebu svečano su otvoreni 7. Dani Slavonije, sajamska manifestaciju gospodarskoga, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera. Ako ste ljubitelji slavonskih suhomesnatih delicija tradicijskih rukotvorina, sireva, čvaraka, meda, voćnih rakija i drugih autohtonih proizvoda onda je Trg bana Josipa Jelačića pravo mjesto za Vas.

Na sajmu će se u 6 dana njegova trajanja predstaviti 75 proizvođača slavonskih delicija i  predmeta i tradicijskih obrta koje okuplja Udruga branitelja proizvođača Panonija. Naglasak je na onima koji su u Domovinskome ratu dali veliki osobni doprinos, a nakon rata s članovima svojih obitelji i nadalje doprinose društvenoj zajednici. Svečanom otvorenju prisustvovali su Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Tandara te mnogi drugi.

Slavonci su ljudi tople duše i velika srca pa su uvijek dobrodošli. Drago mi je da će naši sugrađani narednih dana uživati u bogatoj gastroponudi istočnog dijela Lijepe Naše i da nastavljamo s tradicijom pridržavajući se mjera opreza, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija usprkos aktualnoj epidemiološkoj situaciji opstala. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava dolazak gradonačelnika i drugih visokih uzvanika, ali i veliki interes Zagrepčana za autohtonu slavonsku ponudu. Ponovo se potvrđuje da radimo dobar posao!

Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje je rekao da Grad svake godine  svojim pokroviteljstvom doprinosi prezentaciji i prodaji proizvoda. Naša je zadaća da pomognemo sačuvati ovaj bogati kraj i da potičemo njegovu daljnju proizvodnju.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili  radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI